KOLBOTN-TALENTER: Håndball-essene fra Kolbotn som var med i Intersport Bylagsturneringen. F.v. Emilie Hattestad, Erik Huse, Niklas Gjerde, Axel Skaarnæs, Elias Borge, Sondre Indseth og Victoria Neverdal.
KOLBOTN-TALENTER: Håndball-essene fra Kolbotn som var med i Intersport Bylagsturneringen. F.v. Emilie Hattestad, Erik Huse, Niklas Gjerde, Axel Skaarnæs, Elias Borge, Sondre Indseth og Victoria Neverdal.

Blant Norges beste spillere

Hele syv Kolbotn-spillere var med i årets Intersport Bylagsturnering i Stavanger. Det resulterte blant annet i både gull og sølv.

Intersport Bylagsturneringen er den største turneringen for 15-åringer i landet. De største talentene i Norge i denne aldersklassen blir plukket ut til å representere sitt bylag. I region Øst er det delt inn i tre bylag, guttelagene, Oslo, Halden og Sandvika. Jentelagene er Lillestrøm, Oslo og Fredrikstad. På de tre lagene hadde Kolbotn hele syv representanter: Emilie Hattestad, Erik Huse, Niklas Gjerde, Axel Skaarnæs, Elias Borge, Sondre Indset og Victoria Neverdal.

Gode prestasjoner

GULLGUTTER: Sondre Indset og Elias Borge jubler over gull i Stavanger.
GULLGUTTER: Sondre Indset og Elias Borge jubler over gull i Stavanger.

Elias Borge og Sondre Indset spilte begge for Bylag Oslo, som til slutt tok seieren etter å ha vunnet finalen over Stavanger på shoot out med ett mål, 31-30. Emilie Hattestad, som også spilte for Bylag Oslo, fikk en sølvmedalje etter en finalekamp som endte med ettmålsseier til Stavanger, med resultatet 18-17.

Det var flere gode prestasjoner under turneringen. Erik Huse, Niklas Gjerde og Axel Skaarnæs spilte for Halden, som endte på en respektabel 5. plass, og Victoria Neverdal spilte for Lillestrøm, som til slutt tok en 9. plass.

Ingen tilfeldighet

Lasse Halaas, spillerutvikler i Kolbotn, og Kolbotn J03-trener Ken Terje Nordtvedt, var trenere for guttenes Bylag Oslo. Halaas er strålende fornøyd med helgens prestasjoner.

– Det var veldig stas, og spesielt stas var det at vi hadde så fin stemning i laget og fikk spilt alle gutta i alle kampene. Vi er fornøyde med at vi gjorde det bra, og fikk vist frem alle fra en god side, sier Halaas, og skryter av samspillet.

Intersport Bylagsturneringen

  • Avholdes hvert år i Stavanger for 15-års klassen.
  • Totalt tolv bylag fra hele landet stiller i turneringen (tidligere kretslag).
  • Håndball-Norge er delt i 5 regioner. Region Nord, Region Vest, Region Sør Vest, Region Sør, Region Innlandet og Region Øst.
  • Hver region deltar med to lag i hvert kjønn (bortsett fra Region Øst som stiller med tre lag og region innlandet som har ett lag).

– Jeg har k​​​​jempesrespekt for de gutta, de er flinke karer. Vår styrke var at vi sto i alle kampene, selv når det gikk i mot oss. Det har noe med stemning å gjøre. På benken skal man heie på gutta på banen, og når man er på banen skal man gi sitt beste, sier Halaas.

Bylag Oslo spilte fire veldig jevne kamper, og etter turneringen ble det klart at keeper Sondre Indset tok én av tre plasser holdt av til landslaget.

– Det er ikke tilfeldig at han ble plukket ut på landslaget. Elias Borge var også meget solid. Det er veldig morsomt at syv spillere fra Kolbotn er på nivå. Det skyldes mye dem selv, og så skyldes det godt miljø og gode trenere. Summen gjør det bra, det er ikke tilfeldig at noen av dem er der, sier Halaas.

På vei opp

Sportslig koordinator i Kolbotn Håndball, Odd Egil Lien, gleder seg over at så mange spillere ble tatt ut.

– Det er kjempefint at det er med så mange, og selv om vi har jobbet bra i teamet, så handler det jo også om årganger. Nå har vi veldig gode og store årganger på 04, både på gutte- og jentesiden, sier Lien.

Han er glad for at det er gode tider for klubben.

– På guttesida har vi et godt samarbeid med Oppegård, så det er moro, og vi ser jo at det går fremover generelt i klubben, sier han og legger til:

– Jeg har blitt ansatt som sportslig koordinator i Kolbotn Håndball, og min jobb er å følge opp det som blir bestemt på årsmøtet. Nå har vi en mye tydeligere måte å drive på. Vi har jobbet veldig strukturert de siste fire årene, og ser at klubben er litt på vei opp igjen, sier Lien.

Powered by Labrador CMS