GIR ALT FOR NORGE: Kristian Sæverås er klar for å gi alt for Norge i håndball-VM.

Klar for sitt femte mesterskap

Leipzig-målvakten fra Tårnåsen er med i sitt femte mesterskap for det norske landslaget.

Publisert

Onsdag 11. januar går verdensmesterskapet i håndball av stabelen i Polen og Sverige.

– Det er første gang jeg spiller i Polen. Det er bra med interesse der borte, i tillegg har jeg hørt at det skal komme en del nordmenn, forteller en positiv Sæverås.

Fredag spiller herrelandslaget sin første kamp i mesterskapet mot Makedonia i Krakow. Deretter venter Argentina den 15. og Nederland 19. Mellomspillet spilles i Katowice, før det hele avgjøres i Sverige.

– Det blir tre tøffe kamper i gruppespillet, så jeg gleder meg bare til å komme i gang. Vi har ikke satt noe klart mål, men vi er enige om at vi kan matche alle lag. Det viktig for oss å prøve å bli bedre og bedre utover mesterskapet, forteller Sæverås.

BLIR DET MER JUBEL? Norge og Kristian Sæverås er ett av mange lag som kan ta medalje i VM.

Erfaren landslagsspiller

I januar 2018 debuterte den da 21 år gammel Kristian Sæverås for landslaget i mesterskap sammenheng. Siden den gang har det blitt tre påfølgende, og nå den femte store turneringen med landslaget.

– Å være borte i en måned, var jeg ikke noe vant med i begynnelsen. Det å takle brakkesyken og ha det allright på samling, er noe jeg har lært meg. Noen triks er for eksempel FaceTime med de hjemme og generelt klare å skru av mellom slaga, forklarer Sæverås.

Det er mindre nerver nå som Sæverås er en mer erfaren landslagsspiller.

– Tidligere var det høye skuldre og nervøsitet mellom kampene, men det er noe jeg nå takler bedre, forsikrer han.

Rollen i laget

Målvakten Torbjørn Bergerud er fortsatt landslagets førstekeeper, men den neste i rekken er Sæverås.

– Rollen min er å komme inn fra benken. Om jeg gjør det veldig bra kan jo ting endre seg, men i utgangspunktet er det slik. Det positive er at jeg kan komme inn å avgjøre en kamp, mens det negative er at en ikke har tid til å spille seg varm.

Livet utenfor mesterskap

29. april i fjor kom Sæverås første datter til verden, og han er noe overrasket over foreldretilværelsen.

– Jeg trodde det skulle bli flere søvnløse netter enn hva det er blitt, men min kjæreste er veldig flink. Hun står på, og jeg vil egentlig bare takke henne, sier Sæverås.

Den lille familien bor i Leipzig, der Sæverås har spilt siden 2020. Han avslutter med å si at han er på et godt sted i livet.

Powered by Labrador CMS