KIL-DUO: Kolbotn-spillerne Mats Borge og Jacob Niss er denne uken på landslagssamling i håndball

Endelig flagget på brystet

Etter måneder med uttaksrunder og venting, fikk endelig de talentfulle håndballguttene Mats Borge og Jacob Niss flagget på brystet.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken er er KIL-duoen Mats Borge og Jacob Niss på landslagssamling for guttelandslaget (LM06) i Skien. Til vanlig er de to unge herremennene å finne på hver sin kant for Kolbotn ILs gode 05/06-lag.

Det spilles ikke kamper på denne landslagssamlingen, så de må fortsatt vente på sine første offisielle landskamper. Tiden blir derfor først og fremst brukt på fysisk- og håndballspesifikk trening.

Det er likevel en stor opplevelse for våre to lokale gutter å endelig være blant Norges aller beste håndballspillere.

Vi fikk en rask prat med den eminente kantspilleren Mats Borge, tirsdag kveld.

– Samlingen er super, på denne samlingen lærer vi oss nye trekk og måter å spille på i angrep, begynner Borge.

MYE INFO: I løpet av samlingen går KIL-gutta gjennom en rekke tøffe håndballøkter, i tillegg til mye fysisk trening og livslærdom. I forkant til høyre står Mats Borge.

Mye å lære

Det er imidlertid ikke bare det som skjer på håndballbanen som har vært lærerikt.

– Det er veldig viktig å hvile mellom øktene på en sånn samling, hvis ikke er du «død» på neste trening. Det er slitsomt å være her både for kroppen og mye informasjon man må ta inn, sier 15-åringen.

Regler og oppførsel er det visst også viktig å merke seg.

– Ja, det er viktig å oppføre seg, ellers får man høre det av enten de eldste gutta på 02-landslaget og 04-landslaget eller trenerne. Man får høre det på det meste man gjør feil, alt fra en liten feil på trening, til hvilke klær man har på seg når vi spiser, humrer han.

Samlingen avsluttes onsdag 17. mars.

Powered by Labrador CMS