GODT SPILL: Det var mye fin håndball mellom Kolbotn og Haslum.
GODT SPILL: Det var mye fin håndball mellom Kolbotn og Haslum.

Storkamp i Sofiemyrhallen

Mandag var det duket for et toppoppgjør i Gutter 13-serien i håndball.

Publisert

Både Kolbotn og Haslum var ubeseiret før kveldens toppkamp. Lagene har de siste sesongene vært å anse som regionens beste gutter-13 lag. Alle oppgjør har vært jevne og begge lag har tapt og vunnet om hverandre. Det var ingen grunn til å tro at det ville bli annerledes denne kvelden heller.

STORFINT BESØK: Selveste Kristian Kjelling er trener for Haslum G13. For Kolbotn er det Henrik Lo som styrer spakene.
STORFINT BESØK: Selveste Kristian Kjelling er trener for Haslum G13. For Kolbotn er det Henrik Lo som styrer spakene.

Mens gutta varmet opp, tok vi en prat med lagenes hovedtrenere, Henrik Lo og Kristian Kjelling.

Henrik er et kjent ansikt her på Kolbotn og har jobbet med gutta i flere sesonger. Han har sammen med trener teamet sitt utviklet gutta på veldig mange områder, som har ført til mange gode resultater. Kristian Kjelling er en kjenning for de fleste, som har fulgt norsk herrehåndball. Kristian var vært med på det meste, og reiste som 19-åring til den spanske ligaen. To år senere var han toppscorer i verdens tøffeste liga.

– Dette er en av de kampene vi virkelig ser frem hver sesong, fordi det er en kamp hvor begge lag får målt sine ferdigheter, sier de to trenerne.

Et håndballiv

Kristian Kjelling lever av å være håndballtrener. Han trener Drammen HK (DHK) i eliteserien, er ansvarlig på NTG i Bærum, trener Haslum G13 og følger opp en datter på J16. Som dere forstår, er det ikke lite tid som går med til håndball for Kristian. Siden vi hadde en stjerne på besøk i Sofiemyrhallen, måtte vi stille noen ekstra spørsmål til Kristian.

– Hva er forskjellen på å trene DHK og Haslum G13?

– DHK er en gjeng som er kommet et stykke i sin håndballkarriere og jeg kan drive treningene på en helt annen måte. Der kommer gutta på trening, utfører oppgavene, gir jernet og drar hjem etter endt trening. Når jeg kommer på G13 treningen må jeg omstille meg, fordi i ungdomsgjengen er det mer «konflikter», som jeg/vi må håndtere på en god måte. Jeg må også dra resultatfokuset dramatisk ned, fordi i denne alderen handler det veldig lite om tavle resultater. Her jobber vi med individutvikling, sier han.

– Om du skal gi våre unge håndballspillere et tips, hva vil det være?

– Ha fokus på utvikling. Dagens moderne håndball er avhengig av spillere som kan mer enn én ting. I gamle dager var håndball mer basert på at enkeltspillere hadde en ting de var gode på og det var det man benyttet seg av. Bruk lang tid på å utvikle ferdighetene og ha en langsiktig målsetting, råder han.

FOKUS PÅ BALL: Tøffe tak og høy konsentrasjon i toppkampen i Sofiemyrhallen.
FOKUS PÅ BALL: Tøffe tak og høy konsentrasjon i toppkampen i Sofiemyrhallen.

Tett og jevnt

Selve kampen endte best for bortelaget og Kristian Kjelling. Det var jevnt og spennende lenge, men i slutten av kampen dro Haslum i fra og vant med fem mål.

Sofiemyrhallen var fylt opp og de som møtte fikk se en utrolig bra håndballkamp av to meget dyktige gutter 13-lag. Det er ingen tvil om at om disse gutta fortsetter utviklingen sin, så vil de komme langt. Og følger de Kjelling sine råd, så vil vi nok kunne se flere av disse i norsk topphåndball en gang i fremtiden.

HARDT SPILL: Ingen av lagene ga noe som helst ved dørene i jakten på seieren.
HARDT SPILL: Ingen av lagene ga noe som helst ved dørene i jakten på seieren.
Powered by Labrador CMS