SIST SETT PÅ TROLLÅSEN: Nils er på vandring, og er dypt savnet.

Har du sett Nils fra Trollåsen?

Nils er en av en håndfull katter som er meldt savnet i vårt område de siste par ukene.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er så utrolig lei oss for at Nils er borte. Han forsvant fra Trollåsen på fredag 24.5. Siste observasjon var kl 11 og etter det er han sporløst forsvunnet, skriver Henriette Torp til Oppegård Avis.

– Vi har nå saumfart skogene og nabolag på hele Trollåsen, fortsetter Henriette, og forteller at Nils fylte ett år forrige lørdag, er chippet og kastrert, men ikke vant til å være ute.

Etterlyst på facebook

– Vi har lagt ut utallige savnet-meldinger i en haug av forskjellige Facebook grupper. Både grupper for savnede dyr, og grupper som "Vi som bor på Kolbotn", "Hva skjer på Kolbotn" og liknende, fortsetter Henriette.

Og en rask titt på gruppene viser at Nils ikke er den eneste eventyrlystne katten som ikke kom hjem til avtalt tid. Det legges nokså jevnlig ut etterlysning etter katter som er savnet på de lokale gruppene for Gamle Oppegård kommune, og heldigvis også en god andel meldinger om at katt og eier er gjenforent.

Har du sett Nils?

Har du sett en katt som du ikke kjenner igjen fra nabolaget? Som henger rundt og kanskje kan virke både sky og kontaktsøkende, sulten og litt sliten? Da kan det være noen som blir glade om du tar en titt på facebook og sjekker om den er savnet. Kanskje får du gleden av å bidra til en lykkelig gjenforening!

– I verste fall håper vi at noen som kan ha vært så uheldig å kjøre på han kan melde i fra anonymt, så vi slipper å gå rundt og lete og bekymre oss mer, avslutter den fortvilte eieren.

Gode råd når pus er vekk

  • Bank på hos naboer! Har de kanskje sett noe? Spør om naboer kan sjekke garasjer og uteboder, kanskje dyret har blitt stengt inne ved et uhell?
  • Bor du i blokk? Sjekk oppgangen og boder, loft og lignende nøye. Sjekk også i naboblokkene.
  • Få med venner og andre engasjerte, og organiser en leteaksjon.
  • Sjekk listen over dyr som er funnet på Dyrebar. Her kan man legge ut bilder og beskrivelser av dyr som er funnet. Kanskje familiedyret ditt er på listen?
  • Legg ut en annonse på Dyrebar, hvor det er gratis å rapportere et savnet familiedyr. Pass på å få med så mange detaljer som mulig, samt bilde av dyret ditt. Er dyret chippet/øremerket? Informer om dette i annonsen.
  • Del bilder og informasjon om det savnede dyret i ulike dyregrupper på Facebook, og gjerne i Facebook-grupper for borettslaget og stedet du bor.
  • Skriv ut løpesedler med bilde og beskrivelse av dyret, og legg i postkasser i nærområdet.
  • Kontakt lokalavisen din, og spør om de kan sette inn en annonse.

Kilde: https://www.dyrsrettigheter.no/ (NOAH)

 

Powered by Labrador CMS