POPULÆR DESTINASJON: Hemsedal er en av landets mest populære skidestinasjoner. Jarle Ørnebo forteller at han har vært der den siste uken, fra før det ble kjent at det er påvist mutert koronavirus i Nordre Follo.

Lokalpolitikerens skibilder vekker reaksjoner

Dagen etter nedstengingen delte Jarle Ørnebo bilder fra skibakken i Hemsedal. – Jeg har vært her siste uken, og før det var kjent med mutert virus, sier FrP-politikeren

Publisert Sist oppdatert

Til musikken fra "Demon Fire" av AC/DC delte lokalpoltiker Jarle Ørnebo en story i sosiale medier lørdag. Filmen viser skikjøring i Hemsedal.

Fredag stengte Nordre Follo kommune nærmest helt ned etter at det muterte UK-viruset av Covid-19 hadde blitt påvist i et utbrudd ved Langhus bo- og servicesenter.

Flere lesere har kontaktet Oppegård Avis og reagerer på at kommunestyrerepresentanten og lederen av kontrollutvalget i Nordre Follo er på skitur i Hemsedal samtidig som hjemkommunen er nedstengt.

– Vært her siste uken

Oppegård Avis var søndag formiddag i kontakt med Ørnebo. Han bekrefter at han er i Hemsedal.

– Det er ingen grunn til å skjule at jeg er i Hemsedal, og det er således hyggelig at folk følger meg på sosiale medier. Det er fint at vi bryr oss om hvor vi til enhver tid befinner oss. Her har jeg vært siste uken, og før det var kjent med mutert virus.

– Ettersom smitten kan ha vært lengre tilbake i tid, tenker jeg det er viktig å tenke seg godt om. Antall nærkontakter har vært svært få og alle kan identifiseres dersom sporing er nødvendig. Jeg bruker smittevernsappen og anbefaler alle å gjøre det samme. Hemsedal kommune har uttalt at de ber hyttefolk som har vært boende over en tid om å følge nøye med og følge de lokale råd og påbud som foreligger.

DELTE BILDER: I en story på sosiale medier delte Jarle Ørnebo bilder og video fra skikjøring fra Hemsedal lørdag.

Jarle Ørnebo sier at dersom Hemsedal kommune finner det hensiktsmessig at han drar hjem, så vil han følge det rådet.

– Ingen hyttekommuner har hittil bedt de som har vært boende en viss tid reise hjem, sier Ørnebo, som samtidig berømmer Hemsedal for å ta smittevernreglene veldig alvorlig.

– Full forståelse for signaleffekten

– Skisenteret har tydelige og klare ordninger som sikrer en meters avstand i køer, på heiser og områder hvor nærkontakt er sannsynlig.

– Hva tenker du om nedstengningen i Nordre Follo?

– Nedstengningen er svært viktig og riktig. Kun gjennom tydelige og strenge tiltak er det mulig å få slått ned på smitten. Det er derfor ekstremt viktig at vi holder sosial distanse en periode nå mer enn noen gang.

– Hva tenker du om signaleffekten når du deler film fra skibakken i Hemsedal dagen etter at Nordre Follo stengte ned?

– Jeg har full forståelse for signaleffekten. På den annen side synes jeg det hadde vært mye verre forsøke å holde det hemmelig. Jeg er åpen om hva jeg gjør. På sosiale medier skrev jeg også at jeg var i Hemsedal lenge før utreiseforbudet. Samtidig skal jeg innrømme at jeg finner situasjonen vanskelig, og vil vurdere hva jeg gjør fremover, sier Jarle Ørnebo.

Powered by Labrador CMS