PÅ TOPPLISTEN: Herman Husmanns brutale nedtur har vært av stor interesse i årets som har gått.

5. plass: Kaos på lokal restaurant

Oppstarten av Herman Husmann på Kolbotn Torg ble ikke det eieren og ansatte håpet på.

Publisert

Vi fortsetter å telle ned mot årets mest leste sak på OAvis.no. I går fikk du servert saken om den koreanske bilnyheten som feide inn på topplisten. I dag handler saken om servering.

Å drive restaurant på Kolbotn er ingen spøk. Det vet i alle fall Dan Eriksson. Først gikk det ad undas med O´Learys og sportsrestauranten etterlot seg milliongjeld. 

I mai kunne imidlertid Eriksson stolt konstatere at har hadde et nytt og spennende konsept på trappene; husmannskostrestauranten Herman Husmann.

Kolbotn skulle bare være den første av mange restauranter i en ny nasjonal kjede og det var store forventninger til det nye konseptet.

Det skulle snart vise seg at heller ikke det ikke ble rosenrødt.

Allerede i september begynte varsellampene å blinke og 5. september resulterte det i oppslaget «Har ikke betalt ut lønn - ansatte fortviler».

I saken kunne Oppegård Avis fortelle at restauranten og Eriksson var bakpå med betalingene og at flere nåværende og tidligere ansatte reagerte.

Eieren bekreftet at det hadde vært en tøff sommer, men bedyret samtidig at betalingene var på vei.

– Vi rydder opp i det i dag og senest på mandagen, sa Eriksson til OAvis 5. september.

Ferdig

Utover høsten ble det som kjent klart at det ikke skjedde og restauranten har nå vært stengt siden i starten av oktober. Høyst sannsynlig vil den aldri åpne igjen. Fire ansatte har begjært Herman Husmann AS konkurs og saken er berammet i Oslo Tingrett 8. januar 2026.

Powered by Labrador CMS