LEGGER NED: Etter 10 år på Kolbotn Torg har H&M bestemt seg for å legge ned avdelingen.
LEGGER NED: Etter 10 år på Kolbotn Torg har H&M bestemt seg for å legge ned avdelingen.

Forsvinner fra Kolbotn Torg

Klesgiganten legger ned butikken på lokalsenteret. En erstatter er allerede klar.

Publisert

Tidligere i høst ble det kjent at Hennes & Mauritz skal legge ned 250 butikker verden over i løpet av det kommende året. Tirsdag ble det kjent at H&M-butikken på Kolbotn er én av butikkene som ryker.

– Som en del av H&Ms pågående endringsarbeid, kan vi bekrefte at H&M Kolbotn konsolideres. Dessverre vil to ansatte i butikken miste jobben som følge av dette, og de får nå oppfølging. Det vil også være noen ansatte i utvalgskretsen som blir berørt av nedleggelsen, hvor mange er for tidlig å uttale oss om i dag, opplyser Thea Kjendlie på pressekontoret til Hennes & Mauritz i Norge til Østlandets Blad (betalingsmur).

Flere mulige leietakere

Med nedleggelsen forsvinner dermed en av de største leietagerne til Kolbotn Torg fra det lokale kjøpesenteret. H&M kom inn i lokalene over to etasjer 2010, etter at den spanske kleskjeden Zara la ned butikken.

Senterleder Marianne Thoresen-Larsen ved Kolbotn Torg bekrefter overfor Oppegård Avis at H&M avslutter leieforholdet, og at det skjer i forbindelse med en restrukturering som kjeden foretar i hele landet.

– Endringer i leieforhold er en naturlig del av et kjøpesenters livssyklus og vi jobber kontinuerlig med å utvikle senteret videre. Vår utleieansvarlig er i dialog med flere mulige leietakere for første etasjen av H&M og så har vi allerede en avtale på plass med Tårnåsen Legesenter som blir ny leietaker i 2. etasje av dagens H&M.

Flytter hele legesenteret

Thoresen-Larsen forteller at legesenteret flytter hele virksomheten fra Tårnåsen senter til Kolbotn Torg.

– Det tror jeg kundene våre kommer til å sette pris på. Dette passer også inn i vår strategi med å bringe inn mer service og tjenester på senteret.

– Vi opplever at Kolbotn Torg har en sterk posisjon i området og at kundene bruker senteret både som en handelsplass og møteplass. Selv om 2020 har vært et spesielt år for mange i vår bransje, har Kolbotn Torg vært godt besøkt og vi har en positiv vekst sett mot fjoråret. Vi er glade for at folk som bor her har handlet lokalt hos oss, og vi skal gjøre alt vi kan for å skape gode opplevelser på Kolbotn Torg også til neste år, sier Marianne Thoresen-Larsen.

Etter det Oppegård Avis erfarer vil H&M forsvinne fra senteret i mars neste år.

Powered by Labrador CMS