TØRKEVAKTER: Foreldre Oppegård Avis har snakket med forteller at det må være tørkevakter til stede i Sofiemyrhallen når det regner ute. Mandag var dette situasjonen for Jenter05-laget.

– Det haster veldig å få gjort noe med dette

Sjelden har lekkasjene vært størrre. Slik var treningsforholdene for håndballjentene i Sofiemyrhallen mandag kveld.

Publisert

Mandag denne uken hadde Jenter05 håndballtrening i Sofiemyrhallen. Det ble like mye slalåmtrening mellom 25 bøtter og kar som var satt ut for å ta unna lekkasjer fra taket i hallen. 

– Det var helt vanvittig. Du kan trygt si det ikke var gode treningsforhold. Nå håper vi dette blir fikset før vi kommer tilbake til høsten,  sier en av foreldrene som var til stede i hallen. 

Utdatert

Søndag og natt til mandag var det kraftig regnvær, og dette fikk sine følger for taket i Sofiemyrhallen. Hogne Haug er virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo kommune. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

RENOVERES: –Heldigvis er det nå bevilget penger til å kunne gjennomføre en full renovering av taktekkingen på Sofiemyrhallens tak, sier Hogne Haug. 


– Taket på Sofiemyrhallen er et flatt tak med flere 50mm innvendig sluknedløp. På grunn av kraftig nedbørsmengde rekker ikke takslukene å ta tilstrekkelig unna slik at vannet finner seg veier inn i nye oppståtte lekkasjepunkter. Takduken er dessverre utdatert, og i påvente av politiske avgjørelser for ny svømmehall og rehabiltering av Sofiemyrhallen,  har det blitt gjennomført fortløpende punktreparasjoner av taktekkingen. 

Forrige uke vedtok kommunestyret å gå inn for at hallen renoveres for å kunne leve i ytterligere 10 år til. Hogne Haug sier at taktekking allerede er bestilt, og vil trolig bli gjennomført allerede i sommer, avhengig av leverandørens kapasitet.

Full renovering

Lekkasjene som oppstod i starten av denne uken er noe av det verre som har vært i Sofiemyrhallen, ifølge Hogne Haug. 

– Heldigvis er det nå bevilget penger til å kunne gjennomføre en full renovering av taktekkingen på Sofiemyrhallens tak, sier Hogne Haug. 

I kommunestyret sist uke gikk Høyres Helge Marstrander inn for at at man skulle bygge ungdomsskolen Fram til erstatning for Fløysbonn og Hellerasten, samt nye hallflater og ny Sofiemyr skole som tidligere vedtatt i gamle Oppegård kommune. Forslaget fikk ikke flertall. 

– Ville vært i gang

Oppegård Avis sendte bildet fra håndballtreningen mandag kveld til flere lokalpolitikere, blant dem Marstrander og partifelle Knut Oppegaard, som er medlem i Utvalg for oppvekst, idrett og kultur. 

– Selv om det hadde blitt fattet vedtak om bygging av Fram skole med tilhørende flerbrukshaller slik Høyre og opposisjonspartiene har ønsket, ville det vært behov for midlertidige tiltak for å holde Sofiemyrhallen i drift gjennom byggeperioden. Etter Høyres opprinnelige plan, ville disse byggearbeidene med stor sannsynlighet vært i gang nå, og vi hadde hatt en sluttdato for når Sofiemyrhallen kunne fases ut. Med det sittende politiske flertallet er det ingen som vet om eller når Fram skole kan bli en realitet og dermed hvor lenge det vil være behov for livreddende førstehjelp på Hellerasten skole, Sofiemyrhallen og skolebyggene rundt, skriver Oppegaard i en epost på vegne av seg selv og Marstrander. 

– Ser unektelig ikke bra ut

Venstres Camilla Hille er leder for det nevnte utvalget. 

– Store deler av den bevilgede summen på 10 millioner skal gå til utbedringer av taket. Resten skal gå til å bytte ut gulvet som også har vannskader etter tidligere lekkasjer.  Det var voldsomt med regn gjennom et helt døgn, men helt uavhengig av det, så ser det unektelig ikke bra ut. Det haster veldig å få gjort noe med dette. Pengene ble bevilget for 2020 , heldigvis, så det er ingen grunn til å vente med å utbedre dette så raskt som overhode mulig, sier hun, mens hennes "flertallskollega" Ap-gruppeleder Oddbjørn Lager Nesje sier følgende: 

– Kommunale bygninger skal ikke ha lekkasjer som dette, selv ikke under kraftig regnvær som det vi opplevde i helgen. Hendelsen understreker behovet for vedlikehold og jeg er derfor glad for at vi nettopp har prioritert akkurat det

– Drøm blir mareritt

Fremskrittspartiets Knut Tønnes Steenersen synes det er veldig trist å se bildet fra Sofiemyrhallen, og mener politikerne bør skamme seg som tilbyr dette til kommunens barn og unge. 

– Vedtaket til de partiene som styrer i Nordre Follo viser at de svikter totalt. De vil ikke bygge Fram skole med idrettshaller, og mener at man heller bør rehabilitere en hall som har gått ut på dato for lenge siden. Sofiemyrhallen bør erstattes slik planen var, men flertallspartiene stemte i mot Høyre, FrP og Pensjonistpartiets forslag om å bygge Fram Skole med nye idrettshaller. Flertallspartiene har en drøm om å gjøre Nordre Follo til landets beste oppvekst-kommune. Akkurat nå er de i ferd med skape et mareritt for kommunens innbyggere. Men strengt tatt kan man jo si at mareritt også er en drøm.

Powered by Labrador CMS