Innsamlingsaksjon til SOS-barnebyer

FLOTT UNDERHOLDNING: Barna hadde øvd mye før den store dagen og sørget for en flott underholdning onsdag ettermiddag.

15 år som SOS-barnehage

Årets solsikkefest, som ble avholdt i Holberg barnehage for 15. år på rad, har bidratt med over 20.000 kroner til SOS-barnebyer.

Solsikkefesten er en sommeravslutning for barn og foreldre ved Holberg barnehage, kombinert med en innsamlingsaksjon til SOS-barnebyer. Flere skoler og barnehager i Norge engasjerer seg for å bidra til at barn uten omsorg får vokse opp i et trygt hjem, og barnehagen på Sofiemyr er blant disse.

– Holberg barnehage har vært en SOS-barnehage i 15 år. Den var også den aller første barnehagen i Oppegård kommune som ble SOS-barnehage. De siste årene har vi samlet inn mellom 15.000 og 20.000 kroner hvert år. I år har vi bidratt med 20.267 kroner. Tusen takk til alle som har bidratt! Det er et strålende resultat, sa Norunn J. Juklestad, virksomhetslederen ved Holberg barnehage.

Flott underholdning

SOLSIKKELOVEN: Einar leste Solsikkeloven, som lyder slik: «Barn kan bruke sine evner der de er og hvor de bor til å hjelpe andre barn på denne jord».

Tirsdag 28. mai sørget Norunn J. Juklestad og de andre ansatte ved barnehagen for en flott Solsikkefest, som samlet foresatte, søsken og besteforeldrene til barna rundt en hyggelig ramme.

Det var en flott underholdning med sang og dans, etterfulgt av pengeinnsamling gjennom salg av barnas egne bilder og andre ting de har laget.

– Dette er et arrangement som det jobbes med på våren, hvor det hvert år velges et nytt produkt som barna lager for salg til foreldre eller besteforeldre. Vi har en komité som jobber med dette hver vår, forklarer virksomhetslederen.

GOD STEMNING OG APPLAUS: Foreldre, søsken og besteforeldre storkoste seg på arrangementet.
SALG AV KUNST: Joakim på snart to år har laget et solsikke-bilde til salgsutstillingen. Kort tid etter ble bildet solgt til pappaen hans, Haakon Moskvil (46).

– Veldig fint og koselig

Joakim Moskvil på snart to år bidro med et solsikkebilde på lerret, og det fargerike kunstverket ble solgt meget raskt til en stolt pappa.

– Arrangementet var veldig fint og koselig, sier Haakon Moskvil (46) fra Sofiemyr, som storkoste seg på solsikkefesten sammen med to sønner og kona.

I kafeen var det salg av pizzasnurrer, bakt av ansatte, samt muffins og kaker som foreldrene hadde bakt.

SALG AV KAKER: Virksomhetslederen ved Holberg barnehage, Norunn J. Juklestad, bidro blant annet med salg av kaker.

Det var også et lotteri med mange flotte gevinster, sponset av de lokale næringsdrivende.

SOSIALT OG HYGGELIG: Etter konserten kunne foresatte og barna slappe av med kaker og andre godbiter.

 

Les også: Utfordrer til samarbeid med Ski for å vinne årets Sommerles

 

 

Powered by Labrador CMS