VÆRE SEG SELV: – Forventningene om at jeg er en opphøyd person, det var det jeg var mest ubekvem med. Det er deilig med å ikke være ordfører. Jeg liker best å være meg, med eller uten ordførerkjede.

Fra ordfører til strandløve

Fra 2009 til 2015 var Ildri Eidem Løvaas Oppegårds øverste hode. Nå jobber den tidligere ordføreren med arbeid og inkludering for synshemmede, og drømmer om å sette «masterplanen» om å kjøre fra Alaska til Sør-Amerika i bobil, ut i livet.

Publisert

Det ble jul på stranden for Eidem Løvaas i år. For ti år siden tok hun og mannen med barna på et friår i Costa Rica, juleferien tilbrakte de på gamle trakter.

– Vi er en gjeng som var mye sammen da vi bodde der. Nå er alle barna voksne, men alle ble med, sier Eidem Løvaas.

Rastløs

Hun trenger litt luft under vingene, sier hun selv. Reisingen er viktig i livet hennes, og er en stor del av fremtidsplanene.

– Jeg pleier å si at jeg ikke er fra noe sted. Jeg har aldri bodd så lenge noe sted som i Oppegård. Jeg er litt rastløs, reisingen er en del av jakten på hvor jeg skal bo neste gang. Jeg har ikke noe behov for å bo i Norge, livsmålet er å bli en strandboms, ler Eidem Løvaas.

Ps. Saken fortsetter under bildet!

DET GODE LIV: Ildri Eidem Løvaas er glad i god mat og vin og synes det er spennende å se hvordan smaker kan kombineres og utfylle hverandre.


Og den store «masterplanen», som hun kaller det, er å reise fra Alaska til spissen av Sør-Amerika med bobil. Den planen er der enda, den har bare blitt skjøvet litt på.

– Da jeg begynte i Adaptor var jeg klar for å skyve på planen i fem år. Det er store omstillinger vi jobber med nå, så jeg trenger den tiden før jeg føler at organisasjonen kan stå på egne ben, sier Eidem Løvaas.

Givende arbeid

Hun brenner for jobben hun gjør med arbeid og inkludering for synshemmede, men at engasjementet hennes havnet der var helt tilfeldig.

– Jeg har blitt sugd inn i saken på en måte. Det er utrolig deilig å jobbe med en sak som man tror på. Det er mange urettferdigheter, fordommer og myter som skal overvinnes for den gruppen.

Like tilfeldig er det kanskje ikke at hun har en jobb som betyr noe for folk.

– Det er veldig viktig for meg at det er givende. Jeg ser ikke for meg å ha en jobb hvor det man driver med ikke gjør en forskjell for noen eller noe.

ALDRI SI ALDRI: Selv om Ildri Eidem Løvaas er ute av politikken nå, utelukker hun ikke at det kan bli aktuelt en gang senere.

Ferdig med politikk

Hun har proklamert at hun aldri skulle inn i politikken igjen. Det klarte ikke Eidem Løvaas å holde, så nå har hun lært at man aldri skal si aldri.

 – Jeg hadde veldig sterke følelser for det å slutte. I politikken er det mye spill og en god del er urent, jeg liker ikke den siden av det. Det var hovedgrunnen til at jeg forlot politikken forrige gang. Men så er det noe med sirkushester og alt det der, smiler hun.

– Når jeg gikk ut nå har jeg ikke sagt at jeg aldri skal tilbake, vi får se, sier Eidem Løvaas.

Men følger hun drømmen er det mer sannsynlig at hun ender på en kritthvit strand i flip-flopper enn tilbake i politikken.

Powered by Labrador CMS