SPENT: Ordfører Thomas Sjøvold
SPENT: Ordfører Thomas Sjøvold

– Håper på høy valgdeltagelse

Ordfører Thomas Sjøvold er også spent på valget, men er akkurat nå mest opptatt av opptellingen av stemmene.

Publisert

– At dette blir et jevnt valg, det er det ingen tvil om. Jeg tror det blir små marginer som skiller blokkene, og at det er sperregrensene som kommer til å avgjøre hvordan dette blir. Men jeg tror at uansett hvordan dette vil ende opp, så handler det om å finne de beste praktiske løsningene for folk, uansett hvem som vinner valget, sier ordfører Thomas Sjøvold (H).

Oppslutningen om valget

Ordføreren tilbringer, som leder av valgkomitéen, kvelden og natten på rådhuset, hvor stemmene skal telles og fintelles. 

– Vi har hatt svært mange forhåndsstemmer i år, og jeg håper dette også er en indikasjon på oppmøtet under valget totalt sett. Her i Oppegård har vi en god tradisjon å forsvare i forhold til oppslutning. Ved forrige valg stemte hele 86,1 prosent av de stemmeberettigede, som gjør at vi er på valgoppslutnings-pallen i landet vårt. Dette er jeg stolt av, og jeg håper det blir slik i år også, sier Sjøvold. 

Les også: Satser på fire nye blå år

– I tillegg har vi mange, mange engsjerte innbyggere her, og det gjør også utslag på valgdagen, sier Sjøvold. 

Fornøyd med valgkampen

Sjøvold forteller videre at han er fornøyd med måten valget har foregått her i Oppegård. 

– VI her i Oppegård blir, som alle andre, påvirket og preget av hva som foregår i valgkampen på riksnivå, i TV-debatter og lignende, men sånn helt lokalt her så er det god stemning partiene imellom under valgkampen. Vi har en gjensidig respekt og en del avtaler som gjør at det er god stemning under valgkampene her, sier Sjøvold.

Les også: – Det blir spennende på Stortinget fremover

Vi spør til slutt om ordføreren kan tippe et resultat.

– Det er klart at partimannen i meg både ønsker og tror på fire nye år med Erna, for det synes jeg hun og regjeringen har fortjent, men dette blir som sagt veldig jevnt. jeg er ingen spåmann, men er ganske sikker på at uansett utfall, så blir det jevnt, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS