VAR INNSTILT PÅ TOPP: Det gikk ikke Ida Lindtveits vei i nominasjonsvalget i KrF, selv om hun var innstilt på topp, men dette stopper ikke hennes politiske engasjsment,både lokalt og nasjonalt.

– Klart jeg er skuffet

Ida Lindtveit var innstilt på topp foran Stortingsvalget, men ble vraket på målstreken.

Publisert

På nominasjonsmøtet i Akershus KrF mandag 19.september ble fylkesleder Ingunn E. Ulfsten fra Gjerdrum valgt til Akershus KrFs 1. kandidat ved stortingsvalget 2017.

KrF-topp Ida Lindtveit fra Oppegård sto opprinnelig øverst på nominasjonskomièens liste, men ble altså ikke valgt på møtet mandag.

Den lokale KrF-toppen uttrykker skuffelse etter valget.

ENGASJERT: Ida Lindtveit er blant annet politisk opptatt av fattigdomsbekjempelse nasjonalt og internasjonalt, en offensiv klima og miljøpolitikk, en human, rettferdig og internasjonalt ansvarlig asyl og innvandringspolitikk, og barn og unges psykiske helse!

– Jeg er selvfølgelig skuffet over at jeg ikke fikk førsteplassen. Jeg hadde gledet meg til å kjempe for saker som god oppvekst for alle, bærekraftige politiske løsninger for fremtidige generasjoner, bedre samferdselsløsninger på Østlandet og en bedre frivillighetspolitikk. Jeg ble innstilt fra en samlet nominasjonskomite, og hadde fått veldig mange positive tilbakemeldinger på mitt kandidatur. Samtidig var det mobilisert for Ingunn Ulfsten, og det er stemmetallet som teller til slutt, sier hun.

Satser videre

Den unge politikeren lar seg imidlertid ikke stoppe av dette. Hun fosser videre både nasjonalt og lokalt.

LOKALPOLITIKER: Ida Lindtveit sitter i kommunestyret sammen med Line Nordhaug for KrF.

– Til helgen velges jeg for en ny periode som leder i KrFU, jeg vil fortsette å kjempe for sakene som er viktige for meg både på nasjonalt og lokalt plan. Jeg er med i politikken fordi jeg ønsker å bidra til å gjøre samfunnet bedre, det engasjementet vil aldri forsvinne, sier hun.

– Dette har ingen påvirkning på min innsats i lokalpolitikken. Jeg brenner sterkt for å gjøre Oppegård-samfunnet bedre for alle. Lokalpolitikken har stått helt sentralt i hele mitt politiske engasjement, og det vil det fortsette å gjøre, sier hun.

Vurderer Nordre Follo-satsning

På spørsmål om hun skal satse på gjenvalg og en politisk karriere lokalt etter kommunesammenslåingen, er hun avventende.

– Jeg har et stort engasjement for Oppegård, og vil trolig alltid engasjere meg i lokalpolitikken. Hvorvidt jeg ønsker gjenvalg er det litt for tidlig å ta stilling til. Det får bli noe vi tar når den tid kommer, avslutter Ida Lindtveit.

Flere fra Nordre Follo

Selv om Lindtveit ikke ble valgt videre i valgprosessen sentralt, er det flere fra den nye Nordre Follo kommune som skal kjempe om de gjeve stortingsplassene på Akershus-benken for KrF.

Dag Andreas Fedøy fra Ski står på 12. plass. Leontine Umugiraneza fra Ski står på 14. plass, og Kurt Soltveit fra Ski står på 22. plass på listen.

Powered by Labrador CMS