DEN HELLIGE TREENIGHET: – Nestekjærlighet, menneskeverd og forvalteransvar er de tre viktgiste grunnverdiene, sier KrF politiker Lindvtveit

– Kritikken kan ofte være vanskelig

Som lokal KrF-politiker og nasjonal KrFU-leder har Ida Lindtveit blitt god på å bytte hatter. Nå vurderer hun om hun skal stille til gjenvalg som ordførerkandidat, planlegger bryllup og gleder seg til kommunesammenslåing.

Publisert

Lindtveit beskriver seg selv som et produkt av demokrati-
opplæringen for barn og unge i kommunen.

– Mitt engasjement begynte helt lokalt. Jeg begynte i elevrådet, så begynte jeg i ungdomsrådet. Ferdig der gikk jeg inn i ungdomspolitikken, og ble tidlig valgt inn i kommunestyret, forteller Lindtveit.

Politikk, religion, kritikk

KrF-politikeren har vokst opp i en kristen familie, og har tatt med seg mange verdier fra oppveksten.

– Jeg er opptatt av å skille politikk og religion, men min kristne tro er en viktig inspirasjonskilde i mitt politiske engasjement. Verdiene til KrF er viktige for meg, men det er almenne verdier å bygge et samfunn på. Jeg er opptatt av at vi skal være et parti for alle, uavhengig av religion, sier Lindtveit.

VIL GJØRE EN FORSKJELL: – Vi er vanlige mennesker, vi gjør så absolutt det beste vi kan til enhver tid, og det vi vil er å gjøre det bedre for folk, sier KrF politiker Ida Lindtveit.

Ps. Saken fortsetter under bildet!

 

Selv om hun har blitt ganske erfaren i politikken er det noen ting hun synes er tøft å takle.

– Når folk kritiserer meg eller politikere generelt for ikke å gjøre nok, og man sitter i politikken frivillig for å prøve å gjøre en forskjell og gjøre ting bedre, og så få følelsen av at folk mener du gjør det motsatte, er det vanskelig, sier hun.

Perfekt sammenslåing

Lindtveit gleder seg til kommunesammenslåingen, og tror ikke den lokale tilhørigheten blir mindre av å bli en storkommune.

– Vi har et veldig godt felleskap i vår kommune, det kan ingen politiske vedtak eller sammenslåinger ta fra oss, sier hun, og legger til at hun
tjuvstarter litt på sammenslåingen.

FAMILIEKJÆR: – Familie er veldig viktig for meg, det å ha noen som jeg vet er glad i meg, som støtter meg uansett, sier Lindtveit.

– Vi begynner litt før resten av kommunen, han er fra Ski, ler Lindtveit.

Hun snakker selvfølgelig om sin forlovede og bryllupet som skal stå i mai. De hadde kjent hverandre i åtte år før de ble ett par, og Lindtveit er glad for at han har vært med i politikken selv og vet hva det dreier seg om.

– Det er godt å ha noen på hjemmebane som forstår når jeg er veldig oppstemt, supersliten eller provosert. At han forstår det jeg går gjennom som politiker og hva jeg gjør, for det preger meg ganske mye i hverdagen, sier Lindtveit.

Muligheten til å påvirke

Skuffelsen over ikke å bli valgt inn på Stortinget har lagt seg, hun hevder hun ikke er posisjonsbevisst, og er ikke sikker på om hun vil stille til gjenvalg som ordførerkandidat.

– I en skoledagbok skrev jeg en gang at jeg skulle bli politiker som svar på yrke i fremtiden, det traff jo ganske bra. Jeg er opptatt av å være der jeg er til enhver tid, men muligheten til å påvirke i enda større grad, og gjøre en større forskjell er eventuelt det som ville dratt meg den veien, sier Lindtveit om en eventuell fremtidig ordførerjobb.

Powered by Labrador CMS