LESERINNLEGG

STØRRE OG STØRRE KATASTROFE: "Sofiemyrhallen er og blir bare en større og større katastrofe. Vi som bruker utallige timer på denne arenaen, gremmes når vi skal spille kamp og ta imot et gjestende lag", skriver Tom Arnesen i et leserinnlegg.

Nordre Follo kommune – «Oppvekstkommunen»

«Noen av oss som driver med idrett og aktivitet for barn og ungdom, begynner å bli litt flaue», skriver Tom Arnesen fra Trollåsen i et leserinnlegg.

Publisert Sist oppdatert

I den delen av Nordre Follo som en gang hadde midler, ser vi nå at det vi hadde forfaller, mens det i delen av Nordre Follo som egentlig var vanskjøtt (ifølge en konsulentrapport som kommunen fikk utarbeidet for cirka to år siden) blomstrer for fullt.

Sofiemyrhallen er og blir bare en større og større katastrofe. Vi som bruker utallige timer på denne arenaen, gremmes når vi skal spille kamp og ta imot et gjestende lag.

Det er et bygg som nesten ikke henger sammen, garderober som ikke har toaletter som fungerer, et arenagulv som er så slitt at det nesten utgjør en fare, en arena som er full av skitt, møkk, sand og annet.

Temperatur som er alt fra minusgrader til hete temperaturer. I skrivende stund er det så varmt i hallen og det er null utskifting av luft, og om det hadde blitt kontrollert for inneklima, hadde det blitt evakuering. Det er en viss fare for at det er helseskadelig å bruke denne arenaen.

«Nordre Follo har som mål å være landets beste oppvekstkommune. Vi skal levere tjenester med god faglig kvalitet. Som ny kommune skal Nordre Follo sørge for en organisering og ledelse som sikrer et godt tilbud og videreutvikling av tjenestene våre».

Det som mangler her er en målsetting om når. Det er en fin «floskel», og kommunen vil aldri bomme, slik den er utformet.

Denne flotte kommunen har også laget en rapport eller er det en handlingsplan, som heter «KVALITETSMELDING OPPVEKST 2020–2023». Ta en titt fra side 31, og les kapitelet «På fritiden». Det kommenteres at ungdom i dag er mer stillesittende og at skjermtid er økende, og akkurat nå er det snakk om mer enn fire timer per dag.

I perioden 2015 – 2018 har økningen av ungdom som bruker mer enn fire timer, økt med åtte prosentpoeng i Nordre Follo, mens på landsbasis kun fem prosentpoeng. Ønsker ikke å vite hva den er i dag.

Det er jo ikke rart at dette skjer. I nordre del av kommunen skal man ikke ha tilbud. I gamle Ski kommune er det i dag åtte hallflater, hvor på alle er i en fortreffelig stand, jeg mener å ha opplevd at de har renhold også, samt fungerende garderobeanlegg.

I gamle Oppegård kommune er det i dag fire hallflater, hvor 50 prosent er i så dårlig forfatning at ingen kommuner i Norge ville hatt det slik. Renhold er under et minimum, uten tilfredsstillende garderobefasiliteter og ser ikke ut i måneskinn.

Rett før påske var jeg på besøk i Larvik. Av nysgjerrighet sjekket jeg ut litt dette med hall, og fant ut at de har syv hallflater, de har til og med lagt flere i forbindelse med skole. Ikke dumt, da kan man kalle det flerbrukshall også.

Tenk om fornuften hadde fått leve videre og at Fram prosjektet hadde blitt en realitet. Da hadde denne delen av Nordre Follo hatt tilbud til alle, i omgivelser som barn og ungdom ønsket å trekke til for å trene. I dag skjemmes de som driver med innendørsidrett, de skygger banen fortere enn svint når trening er ferdig.

Det ryktes at Nordre Follo kommune går med et «dundrende» overskudd, og det er jo ikke rart, for det spinkes og spares på alle de gale stedene. Eller forresten, det spares ikke, det bare brukes ikke penger.

Spill på lag, hadde gjort seg. Og da ikke bare i søndre delen av kommunen. Hadde idrettslagene i nordre del av kommunen fått lik kostnadsrefusjon på vintervedlikehold, hadde fortsatt overskuddet vært rekordhøyt.

Dyktige idrettsleder gir seg, og det er trist. Det må administrasjonen i kommunen ta helt og holdent på egen kappe. Eller ser de på det som en ny seier?

Powered by Labrador CMS