Landslagsdebutant

FIKK NY CROSSYKKEL I OKTOBER: Sebastian viser frem den nye Crossykkelen sin, en KTM SX85 2020-modell.

Sebastian (13) ble tatt ut på landslaget i motocross

– Til neste år skal jeg kjøre med det norske flagget på brystet. Dette har jeg drømt om hele tiden, sier Sebastian Marcus Carlsen (13) fra Sofiemyr.

Publisert

13-åringen fra Sofiemyr skole er nå tatt ut på Norges juniorlandslag i motocross, og han gleder seg stort til å delta i EM til neste år.

Det var i midten av oktober at unggutten ble invitert sammen med andre utøvere til å bli med på prøvekjøring med landslaget på anlegget til landets største motorsportorganisasjon Norsk Motor Klubb (NMK) på Gardermoen.

– Som en drøm å kjøre på

Med sjette plass i NM og seier i Østlandscupen (red. anm.: tidligere norgescup) i motocross, hadde 13-åringen håpet på å bli lagt merke til av trenerne og ledelsen i Norges Motorsportforbund (NMF).

AVGJØRENDE UTTAK: Bildet er tatt fra uttaket søndag 20. oktober. Sebastian står lengst til venstre på bildet. Her får man et godt inntrykk av hvor krevende forholdene var på uttaket.

 

Det var her på Gardermoen Sebastian vant sitt siste løp og sammenlagtseieren i Østlandscupen.

De fleste baner er stengt på denne årstiden og i forkant regnet det i bøtter og spann, men selv med ekstreme forhold klarte han å bemerke seg.

– Jeg kan nå holde stram vaier hele tiden.

– Bare å være der var en liten seier i seg selv. Det var stort å få trene sammen med alle de store profilene i motocross. Jeg var også utrolig glad for at den nye sykkelen ble klar i tide. Den er som en drøm å kjøre på! Jeg kan nå holde stram vaier hele tiden, gliser Sofiemyr-gutten.

VÅT, KALD OG SLITEN: På bildet ser du våt, kald og sliten Sebastian som forsøker å gi fotografen et smil. Bildet er tatt rett etter flere timer med uttak.
TØFT: På bildet ser du Sebastian og de andre utøverne som har stoppet opp for instruksjoner fra trener Øystein Kjørstad. Humøret er fortsatt på topp til tross for utfordrende forhold.

Skal satses på færre utøvere

Sebastians far, Christian Carlsen (43), er både stolt og ydmyk over sønnens prestasjoner.

Han sier Team Norway Junior Motocross vil for 2020 bestå av ni utøvere med hovedtrener fra NMF, Øystein Kjørstad.

– I år bestod gruppen av elleve utøvere, og det var kun noen få nye som fikk tilbud om plass. Etter at den nye sportssjefen i NMF, Anders Jacobsen, overtok stillingen i starten av oktober, ble det varslet om endringer. Nå skal det satses mer på færre utøvere, sier 43-åringen.

To samlinger på nyåret

På nyåret blir det en tur til Olympiatoppen for fysiske tester, utdeling av landslagsdrakter og et fullt opplegg med støtteapparatet.

Det er også planlagt to første samlinger sammen med landslaget. Den første samlingen blir i Spania i uke seks, etterfulgt av turen til Belgia fire uker etter.

– Dette er noe jeg gleder meg sykt mye til. Dette har jeg trent hardt for i mange år, så det er som en drøm som går i oppfyllelse. Jeg er nå et steg nærmere målet og kan drive med hobbyen min på toppidrettsnivå, og med et støtteapparat og hjelp til å utvikle meg videre, sier Sebastian.  

Store planer for 2020

Sofiemyr-gutten hadde allerede planene klare for 2020, men nå ser det ut til å bli en enda bedre oppkjøring til neste sesong.

– Jeg ønsker å delta på Østlandscupen, NM, SM og de EM-løpene jeg får lov til å delta på. Om resultatene blir bra, kan jeg bli tatt ut til å kjøre Lag-EM og andre prestisjeløp i utlandet, sier 13-åringen.

Faren hans er utrolig stolt, men påpeker at det er viktig å ikke gape over for mye.

– Vi må gjennomføre planen som er satt, med tanke på hvor mye penger vi har til rådighet. Så lenge Sebastian står på og jobber hardt, skal vi støtte ham så langt vi klarer, skyter han inn.

Avhengig av sponsorer

– Det å komme med på juniorlandslaget betyr ikke at alt blir dekket, sier Sebastians far.

Ifølge ham vil familien fortsatt være avhengig av økonomisk støtte.

– Sebastian har selv sørget for sponsoravtaler med blant annet FXR Europe, Polaris Nordmøre, og 24MX, sier han stolt.

Om noen er nysgjerrig på motocross og sporten, legger Sebastian ut bilder og filmer på Instagram-kontoen sin @sebastian_carlsen226   

Les også: Vant Østlandscup i motocross

Powered by Labrador CMS