SKIULYKKE: Lørdag ettermiddag var det meldt om en skiulykke i Ingierkollen. Foto: Meliha Halilcevic

Skiulykke i Ingierkollen

En jente på 14 år har havnet i Gjersjøen etter å ha mistet kontroll i slalåmbakken.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis har fått tips om en skiulykke i Ingierkollen av en leser som bor i nærheten av slalåmbakken.

– Den første meldingen, som vi fikk av nødetatene klokken 13.15, handlet om en skøyteløper som hadde falt under isen på Ingierkollen, men det viste seg at det var en skiløper som hadde falt i bakken og skadet seg i Ingierkollen slalåmsenter, sier operasjonsleder Terje Nordang i Øst politidistrikt.

ULYKKE PÅ ÅPNINGSDAGEN: Ingierkollen slalåmsenter åpnet for sesongen klokken 11:00 i dag. Bildet fra i går kveld viser at den populære alpinbakken var ferdig preppet ut og klar for bruk. Selve anlegget har vært i drift siden 1965. Senteret har to bakker og to heiser. Foto: Ingierkollen slalåmsenter

Skal følges opp av sykehus

Omfanget av skaden, alvorlighetsgraden ved den og andre opplysninger om den skadde personen er foreløpig ukjent for politiet.

NØDETATER: Nødetatene var på stedet, inkludert redningshelikopteret Sea King og Røde Kors. Foto: Meliha Halilcevic

– Saken blir ikke fulgt opp videre av politiet, men av helseressursene. Vi vet bare at vedkommende var ved bevissthet og skulle hentes av et Sea King-helikopter, sier Nordang.

Redningshelikopteret ankom stedet klokken 13:30. Klokken 14:00 ble personen hentet av helikopteret og fraktet til Ullevål.

Falt i vannet

Da Oppegård Avis kontaktet Ludvig Daae (58) ved Ingierkollen slalåmsenter kort tid etter det, kunne han si følgende:

– Det var en jente på 14 år som mistet kontroll i alpinbakken. Hun falt cirka 30 meter ned og havnet i Gjersjøen. Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier Daae, som har drevet Ingierkollen slalåmsenter siden 1984.

Han sier jenta har blitt hentet av helikopteret. Skadeomfanget til 14-åringen er foreløpig ukjent.

BLE FRAKTET TIL ULLEVÅL: Redningshelikopteret Sea King ankom stedet klokken 13:30. Klokken 14:00 ble personen hentet av helikopteret og fraktet til Ullevål. Foto: Meliha Halilcevic

Var i Ingierkollen med venninner

Andreas Daae (32), som jobber ved Ingierkollen slalåmsenter sammen med sin far, assisterte ambulansepersonell da de ankom stedet.

Ifølge ham var 14-åringen i slalåmsenteret sammen med flere venninner da alpinbakken åpnet for sesongen klokken 11:00 i dag, lørdag 9. januar. Da ulykken skjedde, var det rundt 100 personer i anlegget.

– Det var en kvinne som kjørte rett bak jenta da hun mistet kontroll i bakken, kjørte ut og havnet ved Gjersjøen. Hun hadde bare føttene i vannet og ble hentet ut raskt. Det var flere personer som kom for å hjelpe henne. Selv var jeg nummer fire etter den første kvinnen, og assisterte ambulansepersonell, sier 32-åringen.

Oppegård Avis oppdaterer saken fortløpende.

Powered by Labrador CMS