FORNØYD: Ludvig Daae gliste bredt etter dagens pressekonferanse. Nå er saken løst.

Fikk viljen sin

Husker du den betente parkeringssaken i Ingierkollen? Nå er den løst.

Publisert Sist oppdatert

I går møttes partene i den fastlåste parkeringskonflikten i Ingierkollen for å snakke sammen. Det endte med en løsning alle parter er fornøyd med.

I forrige uke var stridens kjerne hvorvidt det øvre parkeringsområdet skulle defineres som en vei eller en gang- og sykkelvei. Nå er fasiten klar.

Løsningen ble noe så enkelt som et lite underskilt. Nøkkelen for å få til en avtale er at området de tidligere har kranglet om, nå er definert som gang- og sykkelvei med kjørerett til eiendommen. Tidligere håndhevet kommunen dette som en gang- og sykkelvei uten tilkjørsel.

Sagt med veldig enkle, men akk så presise ord: Et nytt underskilt løste floken.

NYTT SKILT: Det nye skiltet skal settes opp under det blå skiltet som informerer om at dette er en gang- og sykkelvei.

Glad for løsning

– Vi er blitt enige om å ivareta gang og sykkelveien her og opprettholde parkeringsplassen her. Løsningen for å få dette lovlig juridisk er at vi setter opp et skilt under gangvei-skiltet der, som presiserer at det ikke gjelder for kjøring i eiendommen. Altså alpinanlegget. Det gir Daae og co ankomst til anlegget og folk kan lovlig kjøre inn til parkeringsplassen og parkere, sier Lars Erik Andersen, avdelingsleder vei og trafikkavdelingen, under dagens provisoriske pressekonferanse.

Får hovedansvar

Det vil altså ikke settes opp et parkering forbudt-skilt, slik det var foreslått. I avtalen, som skal evalueres «etter en periode» er det bestemt at Ludvig Daae fra alpinanlegget og Tommie Berkani fra Follo skiskole, får et slags hovedansvar for å passe på at folk ikke parkerer ulovlig langs gangveien, og eventuelt rettlede folk som parkerer feil.

Om det, mot formodning, skulle bli et problem med feilparkerte biler, så skal kommunens folk fortsatt håndheve området. Det er andre ord for å bøtelegge.

– Dette kommer til å gå helt fint. Det er bare å innarbeide rutiner i starten og det klarer vi på 14 dager, sier Daae, som er meget fornøyd med løsningen.

SKAL RETTLEDE: Tommie Berkani fra Follo skiskole og Ludvig Daae fra Ingierkollen skal sørge for at folk ikke parkerer feil.

– Vil gå fint

Fornøyd er også Andersen fra kommunen.

– Det som har vært min store bekymring her er vedlikehold av veien på vinterstid, når det står biler ulovlig parkert her på gang- og sykkelveien. Men det løser vi nå ved at vi får bistand fra alpinanlegget. Med det samarbeidet vi har fått til nå, så tror vi at dette vil gå fint, sier Andersen.

Hvorfor er ikke denne tanken tenkt før?, spurte ØBs mann på saken.

– Vi har jobbet litt for å få til en dialog mellom partene i stedet for kamp, og det fikk vi til i går, i form av et møte. Da stod vi her og snakket sammen, sier Elin Skifjell, utvalgsleder i klima, miljø og teknikk (SV).

Luftet meningene

De som var til stede var Skifjell selv, Ludvig Daae, Tommie Berkani, representanter fra vei og park var her, samt områdeleder og grunneier.

– Det var en veldig god dialog og om å gjøre å finne ut hvilke behov den enkelte hadde for akkurat det stedet vi står nå. Alle fikk luftet sine meninger og sammen kom vi frem til løsningen som er skissert her nå, sier Skifjell.

Til stede på dagens pressekonferanse var også Hans Martin Enger, for tiden vikarierende ordfører. Også han var glad for konflikten var løst.

– Det har aldri vært noens ønske å redusere mulighetene for å parkere ved skianlegget. Tvert i mot ønsker alle at det tas i bruk. Dette har handlet om trafikksikkerhet og kommunens drift av gang- og sykkelvei. Så lenge den blir driftet og ivaretatt, så er dette en løsning alle er fornøyd med, sier Enger.

ENIGE: Utvalgsleder Elin Skifjell, avdelingsleder Lars Erik Andersen, Ludvid Daae, fungerende ordfører Hans Martin Enger (MdG) og Tommie Berkani fra Follo skiskole er glad for at parkeringsplass-saken løste seg.

– Ja takk, begge deler

Da Oppegård Avis møtte Daae på samme sted i forrige uke var han krystallklar på at dette var en vei, og aldeles ikke noen gang og sykkelvei. Nå har pipen fått en annen lyd.

– Dette er en gang og sykkelvei med kjørerett til alpinanlegget. Det er ja takk begge deler. Dette er forsåvidt den løsningen jeg har ønsket meg. Jeg synes det er akseptabelt, sier Daae.

Han er ikke redd for at trafikkavdelingen i kommunen må komme på besøk for å skrive ut bøter til folk som tar seg til rette.

– De skal ikke trenge det, for vi kommer til å gi beskjed om hva som gjelder og ikke. Det har vi gjort de siste 14 dagene og det har ikke vært noe problem, sier Daae.

Han får støtte av Andersen fra kommunen.

– Vi har heller ikke hørt om noe problemer de siste 14 dagene.

Skal evalueres

Partene har altså blitt enige om å evaluere løsningen etter en periode. Hvor lang denne perioden skal være er ikke nedskrevet noe sted.

– Vi har ikke tidfestet hvor lenge vi skal evaluere, men foreløpig er vi trygge på at dette kommer til å ordne seg, sier Andersen.

– Jeg er fornøyd, men de store vinnerne er de minste barna som skal på skiskole, sier Daae.

– Ja, dette er gode nyheter for alle som skal reise hit med små barn. Nå får de som trenger det, bruke plassen her, og det er akkurat det vi ønsket, sier Berkani.

Powered by Labrador CMS