ENDELIG SEIER: Kolbotn-spillerne Emilie Østerås, Julie Hoff Klæbeo og Sara Hørte kunne endelig bokføre tre poeng mot LSK Kvinner.

Slo kriserammet rival

Kolbotn sikret seg tre deilige hjemmepoeng etter 2-1 seier mot storklubben LSK Kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Mål signert storscorer Ingrid Kvernvolden og assist-dronningen Fanny Lång var nok til å sørge for tre meget deilige poeng til Kolbotn i Toppserien.

JUBEL: Ingrid Kvernvolven (t.v.) og Emilie Hegg jubler etter førstnevntes scoring.

LSK Kvinner er normalt sett en motstander KIL spiller jevnt med, men som de nesten alltid ender opp med å tape mot. Den statistikken ville KIL-jentene så inderlig bryte i pinse-oppgjøret i stekende sol på Sofiemyr stadion. Bortelaget, som trenes av tidligere KIL-trener Knut Slatleim, var før sesongen spådd som en sikker topp fire-kandidat, men det er ting som tyder på at grunnmuren på Romerike begynner å slå sprekker.

I dagene før kampen ble det blant annet kjent at to sentrale spillere fristilles fra sine kontrakter med klubben allerede til sommeren, og poengfangsten har vært magrere enn på mange år.

I skrivende stund er LSK Kvinner bare på en skuffende sjetteplass, seks poeng bak Lyn på fjerdeplass. Det er magert for en klubb som mer eller mindre har abonnert på topplasseringer de siste sesongene.

«A la la-la-la Lång»

Derfor var det kanskje heller ikke så overraskende da Kolbotns stjerneangriper Ingrid Kvernvolden satte inn 1-0 til hjemmelaget allerede etter ni minutter. Keeperspillet som førte til muligheten var i beste fall rufsete, men selve scoringen var likevel meget godt satt av «Kverna».

Scoring nummer to, signert den svenske backen Fanny Lång, er det derimot ingen som kan lastes for. På pasning fra Tonje Pedersen smalt offensive Lång til fra rundt 17 meter. Skuddet var både knallhardt og velplassert, og dermed stod det 2-0 til hjemmelaget etter 34 minutter.

At ikke Kolbotns speakertjeneste umiddelbart satte på den gamle Inner Circle-klassikeren Sweat med refrenget «A la la la la Long, a la la la la Long, a la la la la long long li long long long» er en aldri så liten ripe i lakken...

Jaktet snuoperasjon

STENGT: Keeper Selma Panengstuen måtte se seg slått én gang, men ryddet ellers opp på mesterlig vis.

Pauseresultatet 2-0 var for øvrig det samme som i det omvendte oppgjøret, tidligere i år. Da snudde som kjent LSK Kvinner til 3-2. Og etter hvilen ble det noe mer LSK-kjør enn i den første omgangen. Uttelling fikk de allerede etter 52 minutter da Fiona Worts satte inn 2-1 på et velplassert skudd. Flere mål ble det ikke og dermed kunne Kolbotn innkassere årets første trepoenger på Sofiemyr stadion.

Laget er fortsatt på en noe skuffende sjuendeplass, rett bak LSK Kvinner. Det er hele sju poeng opp til Lyn på fjerdeplass, men bare fire poeng opp til Stabæk på femteplass. Den plassen var et uttalt mål før sesongstart, men det spørs om ikke spillerne sikler litt ekstra på fjerdeplassen nå som en av gigantene tross alt underpresterer så kraftig i forhold til forventningene.

Være, eller ikke være

De neste dagene kommer kampene tett for Toppserie-damene. Neste dyst er bortekamp mot Avaldsnes 12. juni. Der er det kun tre poeng som er godt nok, hvis KIL skal bevare noe som helst av spenningen i «tetstriden» på egne vegne.

Så venter en tur til nord for cupoppgjør mot Medkila 12. juni, før hele sesongen egentlig defineres i oppgjøret mot Lyn 18. juni. Dette er siste kamp før ligaen tar EM-pause til august, og vinner Kolbotn den, så er de for alvor med i topp fire-kampen. Taper de, kan de glemme håpet om en meget overraskende fjerdeplass, og sluttspill mot de tre andre topplagene.