PASS PÅ NABOEN: Allier deg med noen i nabolaget hvis du reiser bort, er rådet fra politiet.
PASS PÅ NABOEN: Allier deg med noen i nabolaget hvis du reiser bort, er rådet fra politiet.

– Allier deg med naboen

Skal du reise bort i påsken? Allier deg med naboen og la lyset være på. Oppegård er et av områdene i distriktet mest belastet med innbrudd, ifølge politiet.

Det er mange som trekker til fjells eller reiser andre steder i påsken. Hvis du ikke vil komme hjem til et ribbet hus, kan det være lurt å ta noen forholdsregler. Det viktigste rådet politiet i Øst politidistrikt har å komme med, er å slå seg sammen med naboer som ikke skal reise bort.

– Å få noen til å ta inn posten og sørge for at man går i allianse med en nabo som kan kikke bortom og se at alt er normalt er fint, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Gisle Sveen.

Les også: – Dette betyr påsken for oss

FØLG MED: Ikke la de hardkokte skurkene rømme denne påsken. Følg med i nabolaget ditt.
FØLG MED: Ikke la de hardkokte skurkene rømme denne påsken. Følg med i nabolaget ditt.

Han legger til at det også kan være lurt å la noe lys stå på selv om man er borte.

– Det er generelt et fornuftig kriminalitetsforebyggende trekk at noen tar inn posten og ser til huset, men også at man er bevisst i forhold til belysning, sier Sveen.

Skriv ned mistenkelig ting

Politiet oppfordrer også folk som holder seg hjemme til å være på vakt hvis det skulle melde seg noe mistenkelig i nabolaget.

– Er det en bil som man stusser over i nabolaget går det å notere registreringsnummeret på en blokk. Selv om terskelen ikke er nådd for å ringe politiet om det, så skader det ikke å notere ned ting man stusser over, sier Sveen.

– Vi kan få mange meldinger om biler som ikke beboere føler hører hjemme der, men som har god grunn til å være der, men det er bedre å si i fra om man er i tvil.

Oppegård spesielt belastet

GREI BEMANNING: Selv om du tar påskeferie så gjør ikke politiet det.
GREI BEMANNING: Selv om du tar påskeferie så gjør ikke politiet det.

Selv om det er høytid har politiet i distriktet grei bemanning. Ifølge politiet prioriterer de utsatte områder. 

– Vi er ikke dårligere stilt en andre normaldager og vi vil ha et økt fokus, naturlig nok, på områder vi erfaringsmessig har hatt innbrudd i før. Oppegård kommune har vært spesielt belastet. Der vi vet det har forekommet mange innbrudd tidligere vil vi ha fokus når vi patruljerer kveld og natt, sier Sveen.

Les også: Onanerte offentlig på Ingierstrand

Selv om beredskapen er på plass minner politiet om at det ofte er vitner som kan hjelpe til med å avdekke lovbruddene.

– Ofte er nøkkelen til å avdekke og ferske noen, som vi ønsker hvis noen velger å gjøre innbrudd, observante naboer.

Så med onkel politi i ryggen kan du med god samvittighet være en nysgjerrig nabo i påsken i år. Og skulle du finne på å reise bort, sørg for å ha noen øyne og ører som kan følge med for deg. 

Powered by Labrador CMS