Foto: Politiets Nettpatrulje - Øst politidistrikt

Politiet advarer: – Det er ulovlig å utgi seg for å være politi! Også på nett.

To ungdommer under 15 år er anmeldt etter å ha utgitt seg for å være Politiets nettpatrulje på Instagram.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i dag har Nettpatruljen i Øst politidistrikt la ut en melding om at de måtte stenge flere falske kontoer som utga seg for å være politiet på Instagram.

Falske politi-sider på Instagram spredte selvmordsvideo – ungdommer anmeldt

Det var forrige uke at politiet la merke til at det hadde dukket opp to kontoer på Instagram som utgav seg for å være politiets nettpatrulje.

ULOVLIG: Husk at det er ulovlig å utgi seg for å være o\politi. Strafferammen er bot eller fengsel inntil seks måneder.

– Det ble lagt ut en tidligere omtalt selvmordsvideo og i tillegg kom det trusler mot politiet og andre, skriver Nettpatruljen.

Flere Nettpatruljer fanget opp disse kontoene, og de to ungdommene som sto bak disse ble identifisert og kontoene stengt. Ifølge ØB er begge ungdommene under 15 år. Den ene bor i Øst politidistrikt, mens den andre bor et annet sted i Norge.

Kort tid etter dukket det opp to nye falske politikontoer, og politiet fant fort ut at det var de samme personene som stod bak.

– Ungdommene er nå anmeldt, og via et godt samarbeid med Instagram har ungdommene nå fått begrensninger i sin bruk av Instagram. Husk; det er ulovlig å utgi seg for å være politi! Også på nett, advarer politiet.

Powered by Labrador CMS