UTE OG KJØRER: Brøytemannskapene er ute på veiene våre for å bedre kjøreforholdene.

Pass på - nå er det glatt!

Politiet ber folk om å ta det med ro i lokaltrafikken.

Publisert

I dag tidlig kom det første store snøfallet over Oppegård, og det har satt spor etter seg i lokaltrafikken. Flere steder meldes det om vanskelige kjøreforhold i dag, og med en mild, tidlig ettermiddag og kaldere temperaturer i vente utover ettermiddagen og kvelden, er det all grunn til å ta det med ro!

Øst Politidistrikt melder i ettermiddag om store problemer, blant annet for tungtransporten som trafikkerer i området vårt.

UTE OG KJØRER: Brøytemannskapene er ute på veiene våre for å bedre kjøreforholdene.

Les også: Nå blir det ny asfalt flere steder i Oppegård

Det er meldt om problemer for tyngre kjøretøyer på Regnbueveien i Langhus, Myråsdalveien på Vinterbro, i Taraldrudveien på Sofiemyr og i Bunnebakkene i Nordre Frogn. 

Også for vanlige personbiler er det glatt akkurat nå, og det gjelder å tilpasse både fart og avstand til kjøreforholdene! 

Sørg for at bilen er riktig skodd, at vinduene er fri for is og snø, gode lys og at vinduspusserne fungerer godt.

Årets første glatt-ulykke

Det glatte føret kommer hvert eneste år som julekvelden på kjerringa, og årets første glattføre-ulykke kom lørdag den 11. november, da to personbiler var involvert i en ulykke på Gamle Mossevei.

Veibanen skal ha vært glatt, og ulykken skjedde 200 meter syd for Villa Sandvigen. Det var til sammen tre voksne og to barn involvert i ulykken, men ingen ble kritisk skadet. 

– Den ene bilen ser ut til å ha fått en skrens i en sving og mistet kontroll over bilen og kollidert med motgående bil. Fører av den motgående bilen ble kjørt til Ahus med brystsmerter for sjekk, sier Børge Løge, operasjonsleder i Øst politidistrikt.   

Les også: Beruset dame kjørte i autovernet

Den som mistenkes for å ha mistet kontrollen er en mann i 40-årene fra Oppegård. Føreren av denne bilen ble kjørt til Oslo legevakt for en sjekk, opplyser politiet. 

Det er 60- sone på denne strekningen av veien, og glatt veibane skal, ifølge politiet, være årsaken til at føreren mistet kontroll over bilen.  

NB! Saken fortsetter under bildet!

KOLLISJON: Lørdag formiddag kolliderte to biler på Gamle Mossevei, da en av bilene fikk en skrens i en sving. Heldigvis gikk det bra, men en viktig reminder på å ta det med ro på glattføret.

Slik blir været

Det er meldt rundt tre minusgrader fra klokken 18-24 i kveld, og da er det å forvente at det sleipe slapset som ligger på nå vil fryse til, og det vil bli enda glattere. 

Les også: To biler involvert i ulykke ved Gjersjøen

I morgen er det ikke meldt om nedbør, verken snø eller vind, men det blir kaldt i morgen i forhold til hva det har vært i det siste, med minus tre om natten, minus én midt på dagen, før det så blir én plussgrad på dagen og én minusgrad igjen natt til torsdag. 

MYE SNØ: Det har kommet flere centimeter i løpet av dagen.

Slikt føre kan fort føre til at man kan få seg noen overraskelser, så ta det med ro!

Powered by Labrador CMS