Snuoperasjon sikret tre poeng

To raske i trynet fra Sandviken gjorde oppgaven nærmest umulig. Så våknet Isabell Herlovsen og resten av KIL-damene...

Publisert

Det så bekmørkt ut da Sandviken gikk opp til 0-2 etter bare sju spilte minutter på Sofiemyr stadion, andre påskedag. Så våknet heldigvis den blå-hvite gjengen.

Sandvikens storspiller fra Trinidad & Tobago, Kennya Kinner Esther Cordner, skapte enormt med hodebry for Kolbotn-forsvaret i begynnelsen av kampen, og sto med både mål og målgivende før ti minutter var spilt.

Trener Knut Slatleim og jentene fikk heldigvis gjort et par justeringer for å demme opp for det effektive Sandviken-angrepet, og etter 17 minutter kom reduseringen.

Allerede nevnte Herlovsen dro seg fri på høyresiden og slo et deilig innlegg til bursdagsbarnet Nora Eide Lie, som hadde løpt seg fri på bakerste stang. Eide Lies tredje scoring for sesongen.

Etter den heseblesende starten, ble det ikke flere scoringer i første omgang, men det likevel var tydelig at scoringen ga energi og nytt håp til hjemmelaget.

Snuperasjon

Andreomgang startet bokstavelig talt med et smell da Karina Sævik fikk testet både stolpekvaliteten på Sofiemyr stadion og Sandvikens keeper, før det var spilt fem minutter. Det var imidlertid spisskollega Herlovsen som skulle få hull på hyllen. Den rutinerte landslagsspilleren var en konstant trussel gjennom hele kampen og da Sandvikens keeper Nora Gjøen rotet med teknikken etter 65 minutter, var superspissen iskald og chippet ballen perfekt i mål.

Sju minutter senere var Herlovsen på farten igjen og gikk i bakken etter en duell i feltet. Dommeren pekte korrekt på straffemerket og Kolbotns faste straffeskytter Marit Bratberg Lund var iskald med venstrelabben fra ellevemeteren. 3-2 var et faktum.

– Sterkt å slå Sandviken

De siste tjue minuttene handlet egentlig om å forsvare seg og ifølge KILS egen hjemmeside, ble det noen slitsomme minutter. Sandviken klarte aldri å få flere baller bak Aurora Mikalsen og dermed var det hjemmelaget som kunne juble på Sofiemyr.

Isabell Herlovsen sa følgende til fotball.no etter kampen:

– Jeg er veldig fornøyd med egen innsats i dag, men i dag er det laginnsatsen som er avgjørende for oss. Det var veldig deilig å slå tilbake etter at vi lå under med to mål, det er sterkt. Vi fikk pratet litt i pausa og jeg synes vi hadde andreomgangen selv om det ble litt rotete mot slutten etter at vi hadde tatt ledelsen. Uansett en bra kamp av oss og det er sterkt slå Sandviken som er tippet høyt oppe i år.

NB: Her kan du se en lynrask oppsummering av helgens kamp.

Neste kamp for Kolbotn er cup-oppgjøret mot Fart, førstkommende lørdag klokken 15.00.