JUBEL: Endelig var det grunn til å juble for KIL-damene på Sofiemyr. Her fra en annen jubelanledning.

Femmåls-thriller for KIL-damene

Midt under Eventyrfestivalen i Oppegård sørget Isabell Herlovsen & co for en eventyrlig opptur for Kolbotn i Toppserien.

Publisert

At Herlovsen fortsatt holder europeisk klasse så alle som fikk med seg Norges kamper under sommerens VM. Men i KIL-drakta har det gått tråere den siste tiden. I dag løsnet det endelig, både for storscoreren og resten av laget.

Det startet derimot treigt. Den tidligere storheten Stabæk tok ledelsen 0-1 etter et kvarter, og holdt unna til pause. Det så ut til å gå mot en reprise fra midtuken da Stabæk slo Kolbotn 2-0 på eget gress, og sendte trener Knut Slatleim & co nærmere nedrykkssumpa.

Ikke vet vi hva Slatleim serverte av gloser og annet snacks i pausen, men at det virket er i alle fall sikkert. Allerede to minutter ut i omgangen steg forsvarsklippe Sara Hørte til værs på bakerste stolpe og stanget inn utligningen. Viktig og fullt fortjent.

Tok ledelsen

VIKTIG MÅL: Isabell Herlovsen banket inn det viktige 3-2-målet mot Stabæk.

KIL-damene ville ha mer. Fem minutter senere ble det slått en lang ball ut mot venstre, som Herlovsen tok opp jakten på. Hun fintet en Stabæk-forsvarer i retning Biltema, før hun fosset inn mot mål. I stedet for å prøve seg selv fra spiss vinkel, så hun kaptein Sigrid Heien Hansen løpe seg fri i boksen. En presis pasning og en kontant avslutning senere, var hjemmelaget i føringen. Da var det herlig stemning på tribunen.

Lykken ble derimot kortvarig. Ti minutter senere sørget nevnte Blakstad for balanse i bøkene, da hun satte inn 2-2.

Svarte umiddelbart

Vi kan bare ane hvilke mørke tanker som gikk gjennom hodene til Herlovsen & co, men heldigvis fikk de brukt aggresjonen fornuftig.

Det gikk nemlig bare to minutter før Kolbotns jernkvinne på topp igjen sørget for ledelse for hjemmelaget, og ny samba-stemning på tribunen. Heldigvis for de 11 hvitkledde på banen og rundt 200 tilskuerne på tribunen, klarte ikke Stabæk å svare igjen. Sagt med andre ord: Snipp, snapp, snute, så var Kolbotn i rute.

Nå ligger Kolbotn på 7. plass i Toppserien med 21 poeng, fem poeng foran Trondheims-Ørn på kvalikplass. Kanskje trenger ikke innspurten av årets sesong bli så fryktelig spennende likevel.