ELSKER FOTBALL: Tuva Uppman Knudsen er månedens Fair Play-profil i OI Fotball.

– Jeg mener at en spiller bør vise respekt for alle!

Tuva Uppman Knudsen er månedens Fair Play-profil i Oppegård IL. Hun elsker fotball og OI!

Hver måned har Oppegård ILs fotballgruppe en Fair Play-profil på sine Facebook-sider og i samarbeid med OI, kan du lese profilintervjuet her på oavis.no

Månedens Fair Play-spiller er Tuva Uppman Knudsen fra J02. Dette er en jente som elsker fotball, og som er opptatt av Fair Play, som er et viktig satstningsområde i OI. 

Her kan du lese hennes tanker rundt fotball og det å være en god lagspiller!

 – Vis respekt for alle!

Det første spørsmålet Tuva får, er hva slags egenskaper som hun mener er viktige for å være en god Fair Play-spiller

ELSKER FOTBALL: Tuva Uppman Knudsen er månedens Fair Play-profil i OI Fotball.

– Jeg mener at en spiller bør vise respekt for alle, både medspillere, motstandere, trenere og dommere. Det er viktig å være hyggelig og positiv på banen, slik at alle får en god opplevelse av kampen, sier spilleren, som har mange år bak seg på fotballbanen.

Les også: J02 vant Femsjøcupen

–  Ja, jeg startet med fotball sommeren før første klasse. Har snart spilt fotball i ni år, sier hun.

Det er mange sider ved fotball som er gøy. Det handler om å utvikle seg som spiller, men det er også andre ting som gjør idretten så gøy som den er.

– Det beste med fotballen synes jeg er det sosiale, men også å trene og utvikle seg som fotballspiller. Det er kjempegøy å drive med lagidrett, og treffe mange nye venner! Også er det jo ganske gøy å vinne da, sier hun.

Tre treninger i uken

Uppman Knudsen ligger ikke på latsiden. Hun trener tre dager i uken med laget, pluss at hun får hospitere for juniorlaget til Oppegård IL. 

– Det aller morsomste er nok å spille fotballkamper, spesielt når vi vinner! Hva betyr Fair Play for deg? Jeg mener at en spiller bør vise respekt for alle, både medspillere, motstandere, trenere og dommere. Det er viktig å være hyggelig og positiv på banen, slik at alle får en god opplevelse av kampen!

Les også: Knall innsats av J02 på Norway Cup!

Vi spør om hva som er hennes beste fotballminne.

– Mitt beste fotballminne må være fra november, da Oppegård J02 vant OBOS – cup! Vi spilte mot Nesodden i finalen, og vant hele 4-0! Det var en stor dag for hele laget, som vi aldri kommer til å glemme!

Les også: – Milde Moses!

Alle spillere har sin favorittspiller, og Ada Hegerberg står høyest på listen til Uppman Knudsen.

– Ada Hegerberg er en person jeg ser veldig opp til. Jeg synes det er kjempekult at en jente fra Oppegård har nådd så langt i fotballen, og blir kåret til Europas beste spiller, sier hun.

Ny sesong

En ny sesong står for tur, og her venter høydepunktene på rad og rekke for Uppman Knudsen og hennes lagveninner.

– Jeg gleder meg veldig til å spille Ålborg – cup med laget mitt i mai! Også gleder jeg meg veldig til sesongen starter da, for det er veldig gøy å spille kamper med laget!  Jeg synes alt er bra i Oppegård, jeg, avslutter hun.

 

Powered by Labrador CMS