I AKSJON: Hermine Sæther spiller midtstopper og er, ifølge trener Pål Wirak, en smart spiller.

En av landets beste

Kolbotn-jenta Hermine Sæther (14) har blitt tatt ut til Statoil landsdelssamling i regi av Norges Fotballforbund.

Kolbotn-jenta Hermine Sæther (14) skal mellom 23. mars og 26. mars delta på landsdelssamling i regi av Norges Fotballforbund. Her får hun trene med landets beste fotballjenter født i 2002 og 2003, og muligheten til å vise seg frem til landslagsuttak til J15 og nasjonalt tiltak J14. Ingen liten prestasjon, synes trener for Kolbotn J03, Pål Wirak.  

Les også: Kretsmestere

– Dette er det nærmeste du kommer et landslag når man er 13-14 år som disse jentene er. Det er en stor prestasjon, å komme gjennom nåløyet der. I fjor i Oslo fotballkrets var det 86 lag som spilte, det er over tusen fotballspillere i Oslo-området, så er du plukket ut blant de fire fem beste der, da har du noe spesielt i deg, sier Wirak.

Ble overrasket

Til daglig spiller 14-åringen fotball på Kolbotn J03, og er mest opptatt av det gode samholdet på laget, men er selvfølgelig stolt av egne prestasjoner.

– Jeg er stolt av meg selv, men visste vel nesten ikke hva det var før jeg sto på den listen. Jeg ble veldig overrasket på en veldig god måte. Vennene mine er kjempeglade på mine vegne som er veldig hyggelig, sier Sæther. 

Hun legger til at det føles bra å bli tatt ut.

PS. Les mer under bildet!

GJENNOM NÅLØYET: Hermine Sæther (14) har kommet gjennom det vanskelige nåløyet og er tatt ut til landsdelssamling.  


– Det føles veldig bra å bli tatt ut til samlingen. Det er en god følelse å få til noe jeg er så glad i å gjøre og har jobbet hardt for, sier den talentfulle 14-åringen.

Men fotball-jenta lar ikke sine egne prestasjoner gå henne til hodet, og er rask til å trekke frem de andre på laget.

–  Vi er mange gode på laget, så det kunne like gjerne vært en av de andre. De er bare glade på mine vegne. Jeg er nervøs foran samlingen, men vet at samme hvordan jeg føler det går så blir ingen skuffet, og jeg vet at jeg kommer til å lære mye, sier Sæther. 

PS. Saken fortsetter under bildet!

SUPERLAGET: Hermine Sæther bakerst til venstre på lagbildet, spiller på Kolbotn J03, som nettopp har vunnet Vinterserien.

Stas for klubben

Wirak sier de er kry over uttaket og at det gagner alle på laget. 

– Vi har veldig mange flinke, men det er gøy at vi får frem en som er så flink, da ser de andre jentene på laget at det er mulig, og vi vet at vi trener med en av de absolutt beste jentene i landet. Da et vi omtrent hvor listen ligger for å bli best, sier den stolte treneren. 

Han legger til at det også er gøy for klubben 

– Klubben synes dette er veldig stas, det viser at vi produserer flinke jenter. Det er viktig for Kolbotn å få lokale jenter på toppserielaget, og da må man begynne i god alder. For klubben er dette et signal på at vi gjør en del riktig, sier Wirak. 

Powered by Labrador CMS