FRESER AV GLEDE: Trude Næss Møgster har god grunn til å smile. Smømengdene hjemme i Lofoten forsvinner lett - med nykjøpt freser fra Kolbotn.

Her freser Trude snø i Lofoten - med freser fra Kolbotn

Overraskelsen ble stor da fraktkostnaden kom.

Publisert

Mye snø skaper alltid etterspørsel etter utstyr til å fjerne det hvite. I Nord-Norge, og spesielt Lofoten, har det kommet store mengder de siste ukene. Politiet besluttet forrige uke å evakuere hundrevis etter snø- og skredkaos, skrev VG forrige uke

De store snømengdene gjorde også sitt til at det ble veldig populært å skaffe seg nye snøfreser. Dette fikk Trude Næss Møgster (59) fra Gravdal utenfor Leknes i Loften merke.

– Den gamle Stiga-freseren min på 27 år hadde ikke lenger fremdrift. Å skyve en så stor freser var utelukket, så jeg startet jakten på ny. Mitt eneste krav var at det måtte være Stiga, sier Møgster.  

Eneste tilgjengelige

Etter leting på diverse nettsider kom det opp at det fantes snøfreser hos Jernia på Kolbotn og i Asker. 

– Jeg ble anbefalt å ringe Kolbotn, og det skjønner jeg godt. De så ingen problemer med at jeg bodde så langt unna, sier Møgster. 

PS! Saken fortsetter under bildet! 

EKSTRASERVICE: Butikksjef Rolf Eriksen ved Jernia Kolbotn ble overrasket over at det ikke kostet mer å frakte freseren fra Kolbotn til Lofoten.


Butikksjef Rolf Eriksen hos Jernia Kolbotn forteller at han bestilte seks forskjellige modeller før vinteren, men endte opp med å få tre av samme modell. 

Han ble mildt sagt overrasket da han fikk henvendelsen fra Trude i Lofoten. 

– Jeg kan ikke huske å ha sendt varer til Lofoten tidligere, og i hvert fall ikke snøfresere. Vi sjekket med hovedkontoret vårt, men det tok ikke mange timene før freseren var på vei nordover, forteller Eriksen. 

Billig frakt

Butikksjefen ble positivt forbauset da han fikk vite hva fraktkostnadene ville bli. 

– Å frakte en snøfreser fra Kolbotn til Oslo koster cirka 400 kroner. Å frakte den fra Kolbotn til Loften kom på cirka 700 kroner, sier Rolf Eriksen. 

Prislappen på 14.000 kroner ble gjort opp med Vipps, og vips så var freseren til Trude på vei nordover. 

Fremme på tre dager

– Den ble sendt fra Kolbotn på tirsdagen, og var fremme i Nord-Norge fredag samme uken. Jeg må få sende en veldig stor takk til Rolf på Jernia på Kolbotn. Makan til god kundeservice har jeg ikke opplevd tidligere. 

– Men har du fått bort snøen? 

– Det er fortsatt en god del igjen på gårdsplassen min, men med ny freser har jeg i hvert fall fått laget en fin, bred vei frem til inngangsdøren. 

– Det har kommet mye snø denne vinteren, men vi har de siste årene vært veldig bortskjemte med snøfattige vintre. Jeg husker fortsatt vinteren i 1968-69. Da var det snø opp til 2. etasje, sier Trude Næss Møgster. 

Powered by Labrador CMS