FEMTIENDE SESONG: Anne Marit Færden leder Skautraver'n som har over 1500 deltagere hvert år
FEMTIENDE SESONG: Anne Marit Færden leder Skautraver'n som har over 1500 deltagere hvert år

Skautraver nr. 50

I år går Skautraver’n inn i sitt femtiende år. Det var Skautraver’n-sjef, Kåre Holt Hansen, som stiftet turorienteringen i 1969. Den arrangeres per i dag av Kolbotn & Skimt Orienteringslag.

Publisert

Årets sesong er den 50. i rekken. Det er i overkant av 1500 deltagere hvert år fra Oppegård, Ski og de nærliggende områdene. Opplegget varer helt fra påsken til november-måneden. Men i år var det utsatt til 22. april på grunn av store mengder snø. Snøen er endelig borte, så finn frem turskoene dine og sleng deg på!

Les også: Nordens største kaffekjede til Kolbotn Torg

Dobbelt jubileum

Friluftslivets dag feiret også jubileum den 22. april. Den gikk inn mot sin 25. sesong. Anne Marit Færden, som er leder i Skautraver’n, forteller litt om dagen.

–  I dag er det dobbelt jubileum. Skautraver’n feirer 50 år, og Friluftslivet feirer 25 år. Barna deltar i natursti, som er en del av Friluftslivets dag. De går rundt til de forskjellige postene, og enten svarer på spørsmål eller fullfører praktiske oppgaver. Dette gir ekstra poeng i Skautraver’n, sier hun.

Hun tilføyer at det er flere muligheter til å vinne gavepremier mot slutten av dagen rundt klokken 14.30.

Saken fortsetter under bildet!

LUFTGEVÆRSKYTING: Oppegård Jeger- og Fiskeforening var en ivrig gjeng som bidro til en fantastisk opplevelse for barna den 22. april
LUFTGEVÆRSKYTING: Oppegård Jeger- og Fiskeforening var en ivrig gjeng som bidro til en fantastisk opplevelse for barna den 22. april

 

Markedsføring

Færden sørger for å markedsføre Skautraver’n til folk både i og utenfor kommunen.

–  Jeg som leder sørger alltid for å markedsføre Skautraver’n. Jeg og andre henger plakater rundt omkring, og håper at folk forteller andre. Vi vil få folk ut i naturen, sier Færden.

Les også: Hasfjord-Lias beste turtips!

Hun mener at plakatene er en effektiv måte å spre beskjeden om Skautraver’n. Hun tilføyer også at hun deler ut oppgaver til andre, og sørger for at ting blir gjort.

Planlegging

Færden forteller at de gjennomgår en grundig planleggingsfase fra november frem til påsken, altså når Skautraver’n ikke går tur.

–  Vi planlegger en del om høsten. Jeg sørger for at vi setter ut poster. Vi har seks forskjellige mennesker som setter ut poster, og enda flere som pakker konvolutter. Men vi setter ikke ut poster før snøen er borte. Hver post er et turmål i seg selv, sier hun.

Færden opplyser om at de setter opp til sammen 100 poster rundt omkring i Oppegård og på Ski. Hun sier i tillegg at de har en avslutningsfest i Kolben hvert år.

50 år på rad!

Det er et ektepar som har vært med på Skautraver’n 49 år på rad!

–  Ekteparet Kirsti og Karl Breivik fra Oppegård har deltatt alle årene siden oppstarten, sier Færden.

Les også: En eksepsjonell familie

De hadde ennå ikke kommet i pratende stund. Men de hadde kjøpt seg konvolutter til arrangementet, noe som tilsa at de var på dit for å delta for den femtiende gangen. For en fantastisk rekord. Vi gratulerer!

Powered by Labrador CMS