RØDBETHUMMUS: Hummus er et supert supplement til både salater, til brødskiven, i wrap eller som dip for å nevne noe.
RØDBETHUMMUS: Hummus er et supert supplement til både salater, til brødskiven, i wrap eller som dip for å nevne noe.

Hva med litt rødbethummus?

Noen kikerter, litt rødbeter og vips, så har du tidenes deiligste hummus. Se hvor lett det er her.

Publisert Sist oppdatert

NB: Alle oppskrifter i Oppegård Avis er det Julie Klev Furnes som står bak. Du finner henne og alle fargerike mat-tips på Instagram: @julieserines_matinspo

Hummus er laget på kikerter og er derfor en god kilde til fiber og andre viktige næringsstoffer. Selv om ikke belgvekster som kikerter inngår i «fem om dagen», er det likevel et generelt råd fra helsemyndighetene om å inkludere dette i kostholdet. Grunnen til dette er fordi de i tillegg til å tilføre fiber, er proteinrike og inneholder vitaminer og flere andre viktige næringsstoffer.

Jeg er veldig glad i å lage hummus med rødbeter, ikke bare på grunn av den fantastiske og friske fargen, men også fordi rødbeter bidrar med fiber, samt flere viktige næringsstoffer som blant annet kalium og folat. Ja, man blir litt rosa på hendene av å skrelle rødbeter, men dette vasker man lett av.

Til gjengjeld smaker det fantastisk!

Ti minutter

Denne oppskriften tar ca. 10 minutter å lage, og hummusen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke i en lufttett beholder.

Man kan fint bruke både rå rødbeter og skrelle dem først eller bruke ferdig kokte. Jeg anbefaler å bruke tahini i hummusen, da dette gir ekstra god smak, men det er likevel ikke helt avgjørende dersom du ikke får tak i dette eller har det tilgjengelig. Tahini er laget på malte sesamfrø, og er også veldig sunt.

Jeg pleier som regel lage med ferdigkokte rødbeter, noe de fleste butikker selger, for eksempel økologiske rødbeter fra Kolonihagen. Hvis du bruker rå, trenger du ikke varmebehandle rødbetene først, men om du ønsker en rundere og litt mer sødmefull smak så kan du skrelle og skjære dem i biter og tilsette litt havsalt og olivenolje. Deretter steke dem på 200 grader midt i ovnen i 15 – 20 minutter.

Oppskrift

Oppskrift på rødbethummus:

- 1 kartong kikerter (hell av laken)

- 1 medium til stort hvitløksfedd

- 1 stor rødbete

- 1 stor spiseskje lys Tahini (kan kjøpes i grønnsaksbutikker eller helsekost)

- 1 ts spisskummen

- Saften fra en halv sitron

- 2 ss Extra virgin olivenolje

- Smak til med salt og pepper

Slik gjør du det

Kutt hvitløk og rødbet i biter, ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til konsistensen er helt myk og jevn. Tilsett eventuelt mer olivenolje dersom hummusen er litt for tykk. For ekstra fin farge bruker jeg ofte litt av rødbet saften som er igjen i pakningen (ferdigkokte).

Håper du tester denne og at den faller i smak! Selv har jeg nemlig vært ganske så avhengig av rødbethummus i over 7 år.

Powered by Labrador CMS