SÅ NÆRT: Oppegård-mannen fortsetter å imponere med solide resultater. Vi heier på deg!

Femteplass i NM for Erlend

Skiskyttertalent Erlend Hokholt kom på 5. plass i Junior-NM i skiskyting sist helg. Han var 13 sekunder unna pallplass. Her var det kun marginer som gjaldt.

Publisert

Erlend leverte solid innsats under helgens Junior-NM skiskyting på Simostranda. I fellesstarten fredag for eldste juniorer fylte Erlend på sine første to liggende skytinger, og gikk ut i tet av de 70 heltente løperne. Han pådro seg tre strafferunder på de tre stående skytingene, og falt noe tilbake i feltet.

Han sikret uansett 6. plass med en god spurt mot slutten. Han kom seg over målstreken kun 48 sekunder bak vinneren.

Sekundstrid

Dagen etter ble det sekundstrid på sprinten. Erlend skjøt bra med ni treff, og med tidlig start nummer ledet han lenge. Men pallen glapp for Hokholt, og han endte opp på 5. plass. Det var 13 sekunder unna pallen.

BLIR BEDRE: Hokholt er ivrig til å prestere i rennene som kommer

Ville han kommet på pallen på en annen dag?

– Det er vanskelig å si. Mye handler om å ha dagen. Men jeg var i hvert fall nærme. Jeg er fornøyd med en 6. plass på fellesstarten og en 5. plass på sprinten. Jeg gjorde to gode skiskytterløp, sier 20-åringen.

Marginene er små i skiskyting. Fem løpere ble etter helgen tatt ut til junior-VM og Erlend var rangert som nr.7.