STILLER UT: Tonje Plur er månedens kunstner i KGG.
STILLER UT: Tonje Plur er månedens kunstner i KGG.

Ny runde med garasjekunst

3. februar er det endelig årets første utstilling i Kolbotn Garasje Galleri.

Publisert Sist oppdatert

KGG starter årets program med den unge kunstneren Tonje Plur fra Oslo. Hun har de siste to årene gjort seg bemerket med sine verk på Statens Høstutstilling. Til KGG viser hun nye arbeider i utstillingen "PERSONAE".

Utstillingen åpner og er åpen fredag 3. februar 2023, fra kl. 19.00 til ca 22.00. One night only.

Portrett-inspirert

Personae er en studie av motens nære relasjon til portrettet. I historiske portrettmalerier ble klær, tekstiler, smykker og symbolske gjenstander brukt som virkemiddel for å fortelle noe om den som ble portrettert, og om personens sosiale status og familiebakgrunn. Med dette som utgangspunkt tar Plur for seg elementer fra portrettmaleriets historie og ser det i sammenheng med nåtidens selvkonstruksjon, hvor mote og påkledning kan leses som rekvisitter i ulike sosiale settinger. Basert på moteteoretiske tekster, som reflekterer over mote som kommunikasjon, undersøker hun klær som kroppens umiddelbare nære omgivelser og hvordan plaggenes symbolverdi og språk knytter oss til omverdenen, miljøer og mennesker.

Tonje Plur (f. 1985, Oslo) bor og arbeider i Oslo. Hun har svennebrev i kjole- og draktsøm (2005) og en mastergrad i klesdesign fra Kunsthøgskolen i Oslo (2017). Plurs kunstneriske praksis befinner i rommet mellom mote, håndverk og billedkunst, hvor hun jobber skulpturelt med tekstil og referanser til påkledning. Arbeidene hennes har vært vist ved blant annet Høstutstillingen (2021, 2022), Hulias (2021), Mikrogalleri Nor (2022), BO/Oslo City nr. 8 (2022) og Tekstilindustrimuseet i Salhus (2022). Plur er også representert i samlingen til Nasjonalmuseet.

Om KGG:

Kolbotn Garasje Galleri (KGG) er et kunstnerdrevet mikrogalleri på Kolbotn. Galleriet har følgende motto: - en ny kunstner på hver utstilling, - en kveld, - en fredag i måneden nærmest fullmånen. Galleriet drives av Astrid Runde Saxegaard. Garasjen er en forlengelse av hennes eget atelier. Rommet har røff betong og en ny garasjeport med vindu - et vindu ut mot verden.

KGG ble etablert mai 2018 og adressen er Furukollveien 3a på Kolbotn.

Powered by Labrador CMS