INVITERER ALLE: Miljøagentene Nora Topp Øye (11), Elsa Engstad Larsen (12), Aurora Glarød (12), Martine Kristiansen (12) og leder Lars Bjergene (12) med Marja Liisa Sandbakken (MDG), voksenkontakt Ingrid Nissen, Khanh-Thanh Nguyen (leder av "Framtid i våre hender") og Jenny Jæger (leder av Oppegård Natur og ungdom). Foto: Yana Stubberudlien

– Bli med på klimafestival!

Lørdag 21. januar inviteres alle til «Klimafestivalen §112» i Kolben!

Publisert

– Når det fokuseres på det negative i media, innser mange ikke alvoret ved menneskeskapte klimautfordringene som for eksempel ekstremt vær, flåm og stormer. Ved å arrangere en klimafestival i Oppegård vil vi fokusere på det positive, og øke klimaengasjementet i alle samfunnslag og politiske partier i kommunen, sier initiativtaker Marja Liisa Sandbakken.

Hun sier «Klimafestivalen § 112» er en bred klimamarkering som arrangeres over hele landet fra 18. til 28. januar.

I Oppegård arrangeres klimafestivalen for første gang og vil finne sted i Kolben fra klokken 12.00 til klokken 16.00 førstkommende lørdag.

Variert program

Arrangementet er gratis og starter klokken 12.00 på kulturskolen i tredje etasje hvor det skal fremføres «Prinsessen som vil ha den prinsen som er best på miljøvern», en musikalsk fortellerstund for barn.

Miljøagentene på Kolbotn skal ha en stand i Kolbens foajé fra klokken 12.00. De serverer kake og saft til publikum, og inviterer alle barn og unge til å bli med på en tegne- og skrivekonkurranse med temaet «Hvordan kan vi være mer mi- ljøvennlige i Oppegård?».

– Vi håper å få mange flotte forslag. Du kan også skrive og tegne hjemme, og levere arbeidet ditt til oss på lørdag, sier Miljøagentenes leder, Lars Bjergene (13).

Vinnerne av konkurransen skal offentliggjøres i Oppegård Avis neste uke.

Klimakonsert

Fra klokken 13.00 vil flere lokale musikere, kjent på nasjonalt og internasjonalt nivå, sørge for en flott klimakonsert i foajeen.

Du kan blant annet oppleve jazzlåten «Nature Boy», kjent gjennom tolkningen av Radka Toneff og Nat King Cole. Låten skal fremføres av Grammy-nominert musikeren og komponisten Maja S. K. Ratkje fra Svartskog og jazzpianisten Trond Kjelsås fra Sofiemyr. Du kan også oppleve Kolben Strings, KORKs fiolinist Ingvild Habbestad, bra- tsjisten Are Sandbakken og trekkspilleren Frode Haltli.

GRAMMY-NOMINERT: Den internasjonalt anerkjente musikeren og komponisten Maja S. K. Ratkje fra Svartskog skal delta i klimakonserten.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Lokal paneldebatt

Fra klokken 14.30 kan du møte lokalpolitikerne i foajeen. Det blir en spennende paneldebatt med alle politiske partier med unntak av Oppegård Frp.

– Utbygging på Svartskog, planer rundt miljøstasjonen på Sofiemyr og de to sykkelhotellene (red. anm.: på Kolbotn og Rosenholm) er blant de temaene vi skal drøfte, sier leder av Oppegård Natur og ungdom, Jenny Jæger (17).

Powered by Labrador CMS