KOLBEN: Sentrumet for kultur i Oppegård
KOLBEN: Sentrumet for kultur i Oppegård

Dette skjer i helgen

Her finner du Oppegård Avis sin oversikt over kulturprogrammet til helgen og litt utover neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 17. Mars

Som hjorten lengter etter vann - Musikk av Mendelssohn
med Greverud kammerkor og Con Amore.

Når: 17. Mars klokken 20.00-21.30

Hvor: Greverud Kirke

HER SKAL DET SYNGES: I Greverud kirke.
HER SKAL DET SYNGES: I Greverud kirke.

Nordic Tenors - Jubileum

Når: 17. Mars klokken 19.00

Hvor: Kolben Sal 1

I 20 år har Nordic Tenors gledet publikum med vakker sang, varm humor og velklingende musikalske øyeblikk. Våren 2023 drar den kritikerroste trioen på turné med sin jubileumsforestilling «Jubileum». Oavis har skrevet egen sak om Nordic Tenors her.

NORDIC TENORS: Kommer til Kolben fredag!
NORDIC TENORS: Kommer til Kolben fredag!

Introduksjonskurs i vin - Oppegård Vel

Når: 17.mars klokken 19.00-21.00

Hvor: Oppegård Vel, Sætreskogveien 31

Er du glad i vin? Ønsker du å utforske på ulike vinstiler? Hvorfor de lukter og smaker som de gjør? Hvordan bruke lukt - og smakssansene våre? Hvilke matretter som passer til vinene? Bli med på vinsmaking og en veldig hyggelig kveld på Oppegård vel. For mer info, påmelding og priser kontakt Anne Christin på sms 46827502.

Lørdag 18. Mars

Redesignkurs - Biblioteket i Kolben

Når: 18. Mars klokken 11.00

Hvor: Biblioteket i Kolben

Velkommen til et inspirerende og gøyalt redesignkurs!

Målgruppe er ungdom og voksne som har sydd litt før og er interessert i redesign og reparasjon. Kursholder Linda Hörnquist er en superkreativ «redesigner» og «clothes-contructor» med bakgrunn fra Milano. Vi har samlet en del stoffer og avlagte klær, mønsterstoff, sakser, tråd, bånd og annet utstyr og har 5 symaskiner. Hvis du har et stoff, et plagg du vil sy om eller kopiere, så ta det med. For mer info og påmelding se bibliotekets nettside nfbib.no. Kurset er gratis.

Utstilling: “Å hente ut en essens av inntrykket og atmosfæren” - Oppegård kunstforening

Når: 18. Mars klokken 13.30

Hvor: Galleriet i Kolben

Berit Rytter Hasle viser malerier, kulltegninger og akvareller. Oppegård Kunstforening inviterer til utstillingen “Å hente ut en essens av inntrykket og atmosfæren”. Berit Rytter Hasle er utdannet på Statens Kunstakademi, Oslo Tegne- og Malerskole og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Hun har nå atelier på Blaker Skanse, hvor kunstnerfellesskapet KunstSkansen holder til.

Kunstnernes ønskekonsert

Når: 18. Mars klokken 15.00

Hvor: Kolben Sal 2

Musikk fra fra “An die Musik" til "Ved Rondane”, Lieder av Franz Schubert og romanser av Edvard Grieg blir spilt av bassbaryton, Njål Sparbo og pianist Tore Dingstad i forbindelse med Oppegård Kunstforenings utstilling av malerier, kulltegninger og akvareller av kunstneren Berit Rytter Hasle. Konserten starter umiddelbart etter vernissasjen kl som begynner klokken14.00 en konsert med sanger utvalgt av kunstneren. Varighet ca. 60 min. Gratis adgang.

Minor Majority duo

Når: 18. Mars klokken 19.00

Hvor: Kolben sal 1

Minor Majority debuterte med plata Walking Home From Nicole’s i 2001 og har over tjue år som plateartister bak seg. Med låter som «Dancing in the Backyard», «Come Back To Me», «(In That) Premature Way», «She Gave Me Away» og «Supergirl» var bandet med på å definere det første musikalske tiåret av totusentallet her hjemme.

Bandet fikk også et solid fotfeste i Europa, spesielt i Frankrike, Sveits og Tyskland, der de hadde stor suksess med albumene Up For You & I (2004) og Reasons To Hang Around (2006). For sistnevnte vant Minor Majority Spellemannsprisen i klassen for «beste popgruppe» i 2006.I løpet av karrieren har Minor Majority spilt mer enn 700 konserter over hele Europa.

Vokalist Pål Angelskår under en konsert på Rockefeller i Oslo i januar i år.
Vokalist Pål Angelskår under en konsert på Rockefeller i Oslo i januar i år.

The Magic of Alexx Alexxander

Når: 18. Mars klokken 19.00

Hvor: Kolben sal 1

Velkommen til en magisk showopplevelse med smak av Las Vegas! Opplev en kveld i magiens tegn og la deg forføre av illusjoner og showmanship når Alexx Alexxander viser deg hvorfor han er utnevnt til en av verdens fremste illusjonister. Alexx Alexxander og hans team åpner dørene til en magisk aften med helt nye illusjoner og shownummer du aldri har sett maken til. Publikum i alle aldre over hele Norge skal forbløffes og fortrylles. Alexx Alexxander skal få en person i publikum til å sveve i løse luften! Oavis har skrevet egen sak om Alexx Alexxander her.

MAGI: Alexx Alexxander utfører her magi i Grieghallen
MAGI: Alexx Alexxander utfører her magi i Grieghallen

Mandag 20. Mars

Åpen barnehage

Når: 20. Mars 10.00-13.00

Hvor: Biblioteket i Kolben

Hver mandag og torsdag er det åpen barnehage i Kolben. Åpen barnehage er et tilbud til barn i alderen 0–6 år som ikke har barnehageplass. Barnehagen er en avdeling i Kolbotn barnehage og holder til i lokalene til barnebiblioteket i Kolben.Det er ingen påmelding og dere kan benytte barnehagen så ofte og så lenge dere vil innenfor åpningstiden. Ta med matpakke og drikke. Kaffe og te kan dere kjøpe hos oss, men ta med egen kopp med lokk.

ÅPEN BARNEHAGE: Et fint tilbud til barn fra 0-6 år som ikke har barnehageplass
ÅPEN BARNEHAGE: Et fint tilbud til barn fra 0-6 år som ikke har barnehageplass

Etter skoletid

Når: 20. mars 14.30 - 16.30

Hvor: Biblioteket i Kolben

Dette arrangeres fast hver mandag klokken14.30 – 16.30 (for 5.-8. trinn) Mange ulike aktiviteter! Gratis og enkel matservering. I samarbeid med Oppegård Husflidslag og Oppegård Røde Kors. Støttet av Sparebankstiftelsen.

Tirsdag 21. Mars

På nett klokken ett

Når: 21. mars 13.00 - 14.30

Hvor: Biblioteket i Kolben

Dette arrangeres fast hver tirsdag klokken 13.00 – 14.30. Digital veiledning. Ta med mobil, nettbrett eller pc/mac.

Seniortreff i Greverud Kirke - Livets høst, tid for mestring og modning?

Når: 21. Mars 13.00-15.00

Hvor: Greverud kirke

Det serveres vårruller, salat og kaffe. Kari Lislerud Smebye holder foredrag. Hun er sykepleier og ph.d. innen demenssorg. Sokneprest Johansen holder dagens ord.

Kolbotn konsertorkester med Bøler og Ila Janitsjar - åpen øvelse

Når: 21. Mars klokken 19.30

Hvor: Kolben sal 2

Velkommen til åpen øvelse med Kolbotn konsertorkester. Kveldens gjest er Ila Janitsjar.

Onsdag 22. Mars

Litterært kvarter

Når: 21. mars 12.15

Hvor: Biblioteket i Kolben

Powered by Labrador CMS