Nordre Follo kulturskole, base Kolben

FORTLØPENDE INNTAK: – Vil du bli elev hos oss? Vi gjør nå fortløpende inntak på flere av fagene vi har ledige plasser, sier avdelingsleder Rune Eriksen ved Nordre Follo kulturskole, base Kolben. Foto: Yana Stubberudlien

– Vi har fortsatt flere ledige plasser

Selv om kulturskoleåret er nå i gang, har enkelte fag på den lokale kulturskolen fortsatt ledige plasser.

Publisert Sist oppdatert

Nordre Follo kulturskole har tilbud til barn og unge som vil lære å spille et instrument, synge, lære drama/teaterlek, dans og film. I tillegg kommer visuelle kunstfag, kor og tilrettelagt undervisning.

Slik søker du om plass

  • Du sender en søknad til Nordre Follo kulturskole via kulturskolens hjemmeside, og får tilbud om plass så snart de har ledig kapasitet.
  • Hovedopptak til elevplasser gjøres i juni, men det gjøres løpende inntak gjennom hele året ved ledige plasser.
  • Hovedregelen er at elevene som får plass er bundet for et skoleår. Eleven har fast plass helt til kulturskolen mottar skriftlig utmelding. Unntak fra dette er årskurs og kortere kurs.
  • Ved ytterligere spørsmål kontakt kulturskolen på mobil 458 48 473 eller send en e-post til kulturskolen@nordrefollo.kommune.no.

Kulturskolen har tre baser hvorav to av disse ligger i Ski, mens den siste basen holder til i tredje etasje i Kolben kulturhus. Avdelingsleder Rune Eriksen ønsket oss velkommen tirsdag denne uken, dagen etter at skoleåret hos dem startet opp.

– Vi har nå startet skoleåret på grønt nivå, til stor glede for både elever og ansatte. Under perioden med nedstenging av lokalsamfunnet var det mye digital undervisning. Det fungerte fint for de fleste, men det var vanskelig å samles i kohorter på tvers. Spesielt vanskelig var det for de store orkester-, kor-, og dansegruppene. Men nå kan vi endelig komme tilbake til det normale igjen og ha en vanlig undervisning i kulturskolens lokaler, sier Eriksen.

Han sier at flere av fagene de underviser i, blant annet visuell kunst og animasjon, piano, gitar, slagverk, teater og sang, er populære og har venteliste.

– Fagene piano og sang er de mest etterspurte tilbudene hos oss, sier Eriksen.

Cirka 40 ledige plasser

– Per i dag har vi cirka 40 ledige plasser på Kolben, så det er fortsatt mulig å melde seg på flere av fagene hos oss. Gå inn på kulturskolens hjemmeside og send oss en søknad. Vi gjør fortløpende inntak nå på de tilbudene vi har ledige plasser, påpeker Rune Eriksen.

Ifølge ham har syv ulike tilbud flere ledige plasser per i dag. Disse er hiphop (for barn på 8-10 år og 10-12 år), barnekor, cello, klarinett, tverrfløyte og musikklek (for barn på 1 til 6 år), i tillegg til et splitter nytt tilbud om band (trommer, bass, gitar/elgitar, keyboard og sang).

To band

– Vi har tolv ledige plasser fordelt likt mellom to band. Det ene av bandene er et tilbud for de yngste barna (4.-6. trinn) som ikke nødvendigvis har spilt et av instrumentene fra før, mens det andre bandet er et tilbud for de eldste elevene (7.-9. trinn), og her er det en fordel med førkunnskap, sier Eriksen.

Han sier bandene møtes på fredager. Oppstarten er klokken 16:15 for de yngste elevene og klokken 17:10 for de eldste. Band-tilbudet koster 1.800 kroner per semester.

– Prisnivået på tilbudene på kulturskolen har ikke forandret seg siden i fjor, understreker Eriksen.

Kor på barneskolene

Kulturskolen samarbeider med barneskolene og har tilbud om barnekor i SFO-tiden på fem av de totalt seks barneskolene i gamle Oppegård.

Av alle barneskolene i gamle Oppegård er det kun Sofiemyr skole som ikke har noe kortilbud per i dag. Dette skyldes blant annet lav interesse for dette faget på Sofiemyr over tid, ifølge Eriksen.

– Det er lagt opp til 25 plasser på hvert kor. Vi har fortsatt flere ledige plasser på flere av barneskolene. Om det blir økt interesse for et slikt tilbud på Sofiemyr skole, vil vi forsøke å starte opp der også, så vær rask til å melde dere på, sier han.

Kulturskolen samarbeider også med flere lokale skolekorps. I mange av korpsene sørger kulturskolens dyktige og høgskoleutdannete pedagoger for instrumental opplæring for de musikkglade korps-medlemmene.

Powered by Labrador CMS