KLARE FOR PARTY: Peter Willman hos O´Learys, den gamle Karjolen-dj-legenden Vidar Breiby og Memory Lane-medlem Dag-Magnus Samuelsen er klare for å lage fest i helgen.

Klare for å feste som i «gamle dager»

I helgen banker musikerne i Memory Lane i gang med sitt legendariske 80-talls konsept i Kolben. O´Learys er også med på festen og håper du tar turen.

Publisert Sist oppdatert

At Memory Lane kan å lage feststemning bør være viden kjent for alle musikkelskere i lokalmiljøet. De har i en årrekke laget deilig, nostalgisk stemning, hvor de år for år spiller seg gjennom musikkhistorien. 

I år har musikerne kommet frem til det herrens år 1983, og hva det betyr kan du lese mer om her:

Men én herlig konsert i Kolben på fredag og to konserter på lørdag er ikke det eneste 80-talls fantaster kan glede seg til i helgen. På fredag og lørdag smeller nemlig O´Learys til med en deilig fest i samme ånd.

– Vi synes det er helt fantastisk det Memory Lane skaper av festligheter på Kolbotn, og det vil vi veldig gjerne være med på å bidra til. Derfor har vi hyret inn en dyktig trubadur som skal spille opp til både dans og god stemning på fredag og en dj som spiller låter med dansegulvgaranti på lørdag, sier daglig leder Peter Willman.

«Kjendis-dj»

En som er bankers, både når det gjelder konsert lørdag og festlighetene er DJ-legenden Vidar Breiby - kanskje aller best kjent som hus-dj på det myteomspunne diskoteket Karjolen i Landerudsenteret på 80-tallet (nå Sofiemyr senter).

– Dette er ett av årets høydepunkter og jeg er visst den første som bestiller billetter til Memory Lane-konsertene hvert år. De kan sine saker. Men det er nesten enda mer gøy at det blir liv her også, både på fredag og før og etter den siste konserten på lørdag. Da kan de som vil feste her også i ren 80-talls ånd, sier Breiby.

Breiby har ingen offisiell rolle i helgens festligheter, men blir i aller høyeste grad med for å lage liv og røre.

– Jeg har lagt platene på hylla og skal bare kose meg, og det håper jeg mange andre gjør også. Kanskje får vi til et lite glimt av gammel feststorhet, som da Karjolen og Borgerhallen knivet om festglade folk fra Kølabånn, gløder Breiby.

For det var visst på 80-tallet at folk virkelig kunne feste. Det får vi da også bekreftet av en annen lokal legende.

– Det var tider det. For meg var det kun Karjolen som gjaldt, men det var skikkelig gøy, sier quiz-kongen Terje Aaseth. 

Han er som vanlig i O´Learys-lokalet for å forberede quiz da vi lager denne 80-talls saken.

Få billetter igjen

Breiby tror det blir mye å glede seg til for de som skal på konsert.

– Det skulle ikke forundre meg om det blir litt Eurythmics, noe Culture Club og kanskje litt David Bowie her, sier han litt spørrende mot Samuelsen.

– Du er nok inne på noe her, gliser han bekreftende. – Det er bare å glede seg, Vidar.

Han passer på å legge til at både konserten på fredag og den siste på lørdag er utsolgt, mens det i skrivende stund er rundt 25 billetter igjen til den tidligste lørdagskonserten.

GLEDER SEG: Denne trioen skal på hver sin måte bidra til en uforglemmelig 80-talls fest på Kolbotn i helga.

Storhetstid

Samuelsen har lyst å minne Oavis-leserne på hvor viktig diskotek var den gangen.

– Det var der festen var hver helg, og folk strømmet på. Det var en deilig tid. Hver helg var en fest, folk gikk ut og drakk med begge hendene, danset, sjekket og koste seg, ler han. – I dag er det vel nesten bare drikkingen igjen, konstaterer han.

Breiby brukte store deler av 80-tallet i dj-boksen, så han husker festene fra et annet perspektiv.

– Skjenkingen stengte klokken 12 den gangen, så fra halv tolv var det kø i baren hver kveld. Da opplyste vi at det bare var en halvtime igjen, og det var ikke noe folk tok lett på, ler han.

For innflyttere til Kolbotn, eller folk under 50, er det kanskje vanskelig å se for deg at det lå et rytmepumpende diskotek i kjelleren under Fagerike på Sofiemyr senter, men slik var det altså.

– Det kjellerlokalet på Karjolen hadde nok ikke gått gjennom dagens brannforskrifter, ler Breiby, og tenker tilbake. 

– Vi spilte der nede og la alt utstyret vårt foran rømningsveiene, så det var litt andre tider. Folk røyka og stod på der inne, supplerer Samuelsen.

– Det var så mye som skjedde i musikken på 80-tallet så jeg er glad for at jeg fikk oppleve det, sier Breiby.

– Bli med da vel

O´Learys-Willman gleder seg til å se masse folk i restauranten til helga.

– Vi merker det på bestillingene vi også, og mange forteller at de skal på show i Kolben. På fredag har vi en trubadur her som skal spille masse deilig 80-talls musikk, så det blir god stemning her også. Og på lørdag håper vi det kommer masse folk som enten skal på konserten, eller har vært på konsert. Da drar vi fordeler av hverandre, og det er sånn vi vil at Kolbotn skal være, sier Willman.

Samuelsen får det siste ordet, og han lover fest.

– Vi er klare for å lage fest for drøyt 600 personer og håper mange blir med på festlighetene, sier han.

HÅPER DU KOMMER: O´Learys-gjengen har rigget til fest og er klare for å ønske deg velkommen.
Powered by Labrador CMS