I SENTRUM: Tresor Egholm er både selvkritisk og offensiv etter nedrykket fra Toppserien.

Tar tapet på sin kappe

Vikartrener Tresor Egholm sier han trolig undervurderte hvor preget KIL-jentene var før nedrykkskampen i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Han ble døpt til redningsmann og kom med de beste skussmål fra et helt fotballmiljø i KIL. Var det én mann som kunne klare å bringe litt energi i en «livredd» gruppe, så var det han.

Så kom kampdagen. Sjelden har Kolbotn-jentene spilt en dårligere kamp. Pasningene haglet i hytt og vær, enkle feil ble begått og hodene hang mer og mer ute på den snøkledde kunstgressbanen.

Og selv om det sistnevnte er én faktor, så er det langt fra hele forklaringen bak den begredelige gjennomføringen, ifølge Egholm.

– Det spillet vi har øvd på, passet nok ikke helt for de forholdene. I etterpåklokskapens ånd burde vi kanskje kastet om på alt og spilt helt annerledes, men det ble med tanken. Jeg visste at jeg enten kom til å bli enten superhelt eller totalslaktet. Det lever jeg fint med og det er en del av gamet, begynner han.

HADDE TROEN: Tresor Egholm hadde virkelig troen på at han og jentene kunne snu den negative trenden mot Tromsø, da han snakket med Oppegård Avis før kampen. Slik gikk det ikke.

Skjebnesvangert

De som så kampen, vil trolig skrive under på at den første halvtimen var noe i nærheten av årsverste.

– Jentene var mye mer «shaky» enn jeg trodde. Jeg kan ikke skjønne annet enn at situasjonen preget dem. Og det er vel normalt i den situasjonen som har oppstått, legger han til.

Det sier han ikke for å skyve ansvaret over på spillerne. Tvert imot.

– Jeg undervurderte hvordan de håndterte settingen og må bare ta dette på min kappe. Det var jeg som gjorde alle valgene på forhånd og med den situasjonen og med det underlaget, ble det feil. Det blir skjebnesvangert, sier han åpenhjertig.

Selv om laget var på hæla og lå under 2-0 til pause, trodde han det var mulig. Da Tromsø satte inn 3-0 etter 49. minutter var det game, set og match.

– Skryt til Tromsø. De hadde en kul mentalitet i en så viktig kamp, roser treneren.

TØFFE FORHOLD: I timene før avspark lavet det ned i Tromsø og gjorde spilleforholdene vanskelige.

Bort med sutrekultur

Selv om et nedrykk er tungt, finnes det ikke i Egholms DNA å grave seg ned i elendigheten.

– Nå må vi omstille og begynne å bygge lag mot 1. divisjon. Det hjelper lite å peke på andre årsaker til nedturen enn oss selv. Det er mange grunner til at vi har havnet der vi er, men når alt kommer til alt, så er det vi som ikke har vært gode nok. Vi må bort med sutrekultur hvor vi skylder på alt og alle, og se oss selv i speilet. Det tror jeg det blir viktig å jobbe med fremover, sier han.

Og for ordens skyld understreker han at det på ingen måte er gitt at det er han som skal ha ansvaret videre. Han er kun vikar og det blir opp til klubben å finne en person de tror kan gjøre jobben best mulig.

– En unik mulighet

Han har likevel gjort seg noen tanker om hva et nedrykk betyr for fremtiden. Ifølge Egholm er den defintivt ikke like mørk som enkelte andre hevder.

– Å snakke om at dette er kroken på døra for Kolbotn i toppfotballen blir bare tull. Kolbotn har fortsatt et stort potensial. 1. divisjon blir en god kamparena og gjør man det godt er årets sesong et bevis på at det er mulig å rykke opp. Nå har vi en ekstrem mulighet til å «rydde i garasjen» og sørge for at en rekke unge og spennende lokale spillere får sjansen. Hvis klubben nå omgir seg med folk som bryr seg, og som vil klubben godt, så er det masse muligheter her. Dette kan være en helt unik mulighet til å pøse på med lokale helter og skape masse lokal entusiasme. Det har vært etterspurt i årevis, og nå har vi sjansen, sier han offensivt.

Powered by Labrador CMS