TRENER GODT: Selv om Kolbotn har rykket ned til 1. divisjon sørger de fortsatt for å trene godt i vinter. Her fra en økt i Valhall.

Fra katastrofe til optimisme

Kolbotn stiller med blanke ark denne sesongen, der alt annet enn opprykk vil være en defensiv holdning.

Publisert Sist oppdatert

Forrige sesong endte i katastrofe for Kolbotns kvinner. Det endte til slutt med nedrykk fra Toppserien. Hovedtrener Aleksander Olsen forsvant, og det meste så mørkt ut for de damene i hvitt og blått.

HELT SIST: Kolbotn endte helt sist i nedrykksluttspillet forrige sesong

Nye relasjoner

Da 2023 var i gang, var også det nye trenerteamet til Kolbotns kvinnefotball klare. Det er assistenttrener Vetle Vangstuen og hovedtrener Tresor Egholm. Begge har erfaring fra Wang toppidrett.

– Nå på nyåret har vi har brukt tid på et nytt presspill og hvordan vi skal fremstå offensivt og finne relasjoner i angrepsspillet. Vi fokuserer på at det skal gå fort i lengderetningen og mye posisjonsbytter. Det skal i alt være vanskelig å henge med som motstander, sier assistenttreneren.

Relasjoner bygges ofte utenfor banen også. Sosiale begivenheter eller tid sammen bygger bånd. Derfor har trenerteamet for eksempel arrangert en del frokoster der spillere og apparat møtes også utenfor banen.

– Vi skal på treningsleir i 18. til 25 februar til Tyrkia. Da får vi vært mye sammen, en treningsleir i seg selv er veldig byggende for relasjoner, forsikrer Vangstuen.

Trente fotballøyer har sikkert lagt merke til at det stort sett er assistenttreneren som uttaler seg i media. Det er enkelt og greit fordi hovedtrener Tresor Egholm foretrekker det på den måten.

ASSISTENT: Vetle Vangstuen er assistenttrener for Kolbotn IL, men han er ofte den som prater i intervjuer.

Troppen

I forbindelse med nedrykk endres ofte stallene i klubben det skulle gjelde. Det samme kan en også si om Kolbotn. En del spillere har forsvunnet, for eksempel toppscorer fra forrige sesong Tonje Pedersen. Hun er nå å finne i gul og svart på Lillestrøm.

– Vi er forholdsvis fornøyd med den stallen vi har nå. Det har kommet inn spillere som vi ser på som forsterkninger, blant annet Andrea Wilmann, Johanne Fridlund, Christina Osnes-Ringen og Tyra Bengtsson. Startelleveren er en fin blanding med rutinerte og etablerte fotballspillere, blandet med nye unge talenter med ordentlig x-faktor.

10 av de yngre jentene var på Equinor talentleir i januar, som Oppegård Avis har skrevet om tidligere. Med det mener Vangstuen at de har kommet godt styrket ut av overgangsvinduet.

ÅRETS MOTSTANDERE Her er lagene som skal slås om Kolbotn igjen skal tilbake til øverste nivå.

- Ønske om å rykke opp igjen

Vangstuen forteller til Oppegård Avis at de ser frem til alle kampene denne sesongen og bruker selvsagt fotballfloskelen om å ta en kamp om gangen.

– Det er klart vi har et ønske om å rykke opp igjen, alt annet ville vært defensivt. Og så ønsker vi å spille underholdende fotball.

Trenerteamet har valgt å legge den forrige sesongen bak seg og heller se fremover.

– Vi har ekstremt lite fokus på hva som skjedde i fjor. Vi starter med blanke ark på ganske mange områder i grunn og ser frem til en ny sesong, konkluderer Vangstuen.

Powered by Labrador CMS