FULL KONTROLL: Fra sidelinjen kunne Tresor Egholm konstatere at KIL-jentene hadde full kontroll på HamKam.

Kolbotn knuste «Kamma»

Kolbotn fikk æren av å være HamKams første motstander i kvinnefotball.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag var det duket for en historisk kamp i norsk fotballhistorie.

Da hadde nemlig Kolbotn gleden av å stille som tidenes første motstander for HamKam Kvinner elite. Laget fra innlandet har overtatt toppfotballsatsingen fra Fart, som i mange år har vært en del av norsk toppfotball både i Toppserien og 1. divisjon.

Hamarklubben har altså etablert en ny satsing, med mål om å komme seg raskest mulig bort fra 2. divisjon.

Oppgjøret var tidenes første kamp for hjemmelaget, mens det var årets første kamp med 2 x 45 minutter for Kolbotn.

Glimt av storhet

Assistenttrener Vetle Vangstuen kan åpenbart mer enn å være assistenttrener, så i stedet for å finne opp kruttet selv, lar vi like godt Vetle guide våre lesere gjennom et godt, gammeldags kampreferat:

Med en god blanding av faste A spillere, noen rekrutter og J17 spillere fikk vi spilt 2 x 45 minutter, for første gang i år. Relasjonene manglet litt, samtidig som de grønne og hvite fra Briskeby gjorde kampen vanskelig for oss. De spilte stort sett hele kampen med mye energi og vilje, og skal ha ros for måten de angrep kampen på.

Periodevis gjennom kampen klarer vi å kombinere slik vi ønsker, og setter opp noen angrep på en fin måte. Vi ser noen glimt av ting vi har øvd på og prøvd å få til på treninger den første måneden, noe som er oppløftende. Vi får satt opp noen fine sjanser, og scoret fire mål som kommer av fint spill og X faktor på et høyt nivå.

God treningsøkt

Det er også gledelig å se at flere spillere nå fullfører årets først 90 minutter. Det er samtidig noen som ikke har kommet så langt i løypa rent fysisk, og får tilpasset spilletid med riktig antall minutter. Det blir en god treningsøkt for alle, og nye referanser på hva de neste treningsukene skal brukes til.

– Vi ønsker å takke HamKam for en god kamp med fin ramme. Det er mye folk som ser på, på tross av at det er 12 minusgrader og lørdagskveld. Det vitner om en interesse rundt Hamkam prosjektet som er bra for norsk fotball!, skriver Vangstuen.

NB: For orden skyld vil vi fremheve 2007-fødte Linnea Haugen og Malin Rønningen, samt 2008-fødte Ebba Niss - alle opprinnelig fra Oppegård - som startet kampen for Kolbotn.