«LIVSFARLIG»: Allerede etter tre minutter burde Stabæk tatt ledelsen da de fikk et indirekte frispark fra fem meter.

Slet seg til uavgjort

Lite stemte for Kolbotn som måtte slite hardt for å berge ett poeng mot Stabæk i Toppserien.

Publisert Sist oppdatert

«Hjemmelaget» Kolbotn, som til nå har spilt hjemmekampene sine på Ekeberg, var klare favoritter mot Stabæk, 2. påskedag. Det var det derimot svært lite som tydet på, så fort lagene entret banen.

KVERNA: Ingrid Kvernvolden scoret Kolbotns mål og kjempet som vanlig godt.

For hjemmelaget startet elendig. Allerede etter tre minutter kunne, og burde, de havnet under. Keeper Selma Panengstuen gjorde en uforståelig feil da hun plukket opp et tilbakespill med hendene, og Stabæk fikk et indirekte frispark på fem meter. Sjansen ble skuslet bort.

To minutter senere var hjemmelaget igjen i det gavmilde hjørnet. Ingrid Kvernvolden mistet ballen helt upresset på egen halvdel, Fanny Lång bommet på taklingen hun forsøkte å sette inn, og vipps var det 0-1 til Stabæk.

Elendigheten fortsatte

Etter rundt 11 minutter ville kaptein Lena Hansen vare med på «gir-bort-sjanser-festen». Tilbakespillet til egen keeper var en hårsbredd fra å gå i eget nett.

Ja, det var rett og slett overkjøring fra laget fra Bærum.

Derfor må det har vært ufattelig bittert sett med Stabæk-øyne da Kolbotn scoret på sin første sjanse. Fanny Lång slo inn en presis, innoverskrudd dødball fra høyre side. Legget møtte pannebrasken til allerede nevnte Kvernvolden, som var betydelig mer i sitt rette element foran motstanderens mål. 1-1.

Resultatet stod seg til pause, og det var et helt annet hjemmelag som kom på banen etter hvilen. Kanskje ble de snytt for en straffe, og både Sara Hørte og Sarah Hansen hadde gode muligheter til å gi Kolbotn ledelsen. Det klarte de ikke.

LÅNGPASNING: Svenske Fanny Lång fikk vise frem sin følsomme venstrefot ved flere anledninger.

– Heldige som slapp unna

Utover omgangen tok Stabæk igjen over føringen i kampen og både kunne og burde avgjort kampen i sin favør. Heldigvis for Kolbotn og trener Aleksander Olsen var de ikke i stand til det.

– Vi er misfornøyde med dette. Når det blir som det blir, må vi vel bare si oss godt fornøyd med ett poeng. Vi var under pari, med unntak av starten av andreomgang. På slutten henger vi i tauene og er heldige som slipper unna, sier han etter kampslutt.

Han er ikke helt sikker på hvorfor det ble som det ble.

– Vi var altfor upresise med ball og vi fikk ikke etablert noe som helst spill. Nei, dette var ikke noe stor fotballkamp, men vi tar med oss poenget og ser fremover, sier Olsen.