JUBEL: Kolbotn kunne juble etter seier mot VIF. Her fra bortekampen tidligere i år.

Avsluttet sesongen med seier

KIL-damene gjorde jobben og nedsablet Enga i jakten på bronsemedalje, men «stang ut» med de andre resultatene gjorde at Kolbotn endte på 5. plass i årets Toppserien.

Publisert

KIL-damene lå på femteplass også før kampen, men en «hvis så fremt i fall» som inkluderte både Sandviken, Arna/Bjørnar og Klepp, gjorde at våre hjemmehåp kunne tatt bronsemedaljene på målstreken. Kolbotn gjorde så absolutt jobben og vant oppskriftsmessig 3-1 mot Vålerenga.

Stødige Bratberg-Lund

Etter en relativt sjansefattig første omgang, hvor lagene gikk til pause på stillingen 0-0, var det bortelaget Vålerenga som tok føringen etter snaue kvarteret i andre omgang. Ti minutter senere ble det balanse i regnskapet etter at Tanja Myrseth skaffet Kolbotn straffespark. Det satte Marit Bratberg Lund sikkert i nettet bak Vålerenga-keeper Guro Pettersen - og vi var like langt.

Med syv minutter igjen på klokka følte Kolbotns forsvarsspiller My Haugland at nok fikk være nok. Hun smalt til fra 35 meter, og plutselig hadde hun gitt Kolbotn 2-1-ledelse etter at ballen på vakkert vis fant lengste kryss.

Like før slutt fikk Eline Hegg gleden av å punktere det hele. Hun ble spilt alene igjennom og gjorde ingen feil alene med keeper. 3-1 til Kolbotn.

Ble nummer 5

Ettersom Arna-Bjørnar klarte uavgjort hjemme mot Klepp, og Sandviken vant sin bortekamp mot Lyn betyr det at Kolbotn forblir på sin 5.plass med nøyaktig like mange poeng som de to lagene foran. Kun målforskjellen ble avgjørende.

Årets sesong er uansett uendelig mye bedre enn fjoråret, da Kolbotn slet i bunnen hele året. Faktisk ble ikke plassen sikret før nest siste kamp.

Kampfakta

Kolbotn - Vålerenga 3-1 (0-0)

Sofiemyr stadion

Toppserien, 22.serierunde

Mål: 0-1 Emilie Østerås (58.), 1-1 Marit Bratberg Lund (69.), 2-1 My Haugland (83.) 3-1 Eline Hegg (88.)

Gule kort: Marit Bratberg Lund (Kolbotn, 33.), Marie Dølvik Markussen (Vålerenga, 69.), Julie Hoff Klæboe (Kolbotn, 72.).

Kolbotn (3-5-2) Aurora Mikalsen – My Haugland, Ina Gausdal (K), Ingrid Rokke Elvebakken - Tanja Myrseth, Sigrid Heien Hansen (Tone Bettina Pirisi fra 61.), Nora Eide Lie, Tonje Pedersen, Marit Bratberg Lund - Julie Hoff Klæboe (Jessica King fra 73.), Eline Hegg (Kristin Holmen fra 88.).

Benken: Hildegunn Sævik, Anja Rasmussen, Mariken Kleppe, Kristin Holmen,  Jessica King, Ane Sund Walsøe, Tone Bettina Pirisi.