STENGT: På grunn av høye strømpriser er Kolbotn kirke stengt frem til 1. mai

Kolbotn kirke stengt

Kirkelig fellesråd i Nordre Follo kommune vedtok at Kolbotn kirke måtte stenges umiddelbart. Grunnen er høye strømpriser.

Publisert Sist oppdatert

Kirkeverge Øysten Paulsen forklarer at det er bortfall av strømstøtte og en stor kostnadsvekst som har gjort at de nå har sett seg nødt til å stenge Kolbotn kirke.

Også Oppegård kirke ble foreslått stengt, men denne holdes fortsatt åpent mot at menighetsrådet i Oppegård selv står for strømkostnadene fremover.

Stengt frem til 1 mai

I første omgang er kolbotn kirke stengt frem til 1. mai, men allerede 1. mars skal det være et nytt møte i kirkelig fellesråd (kirkerådet.)

Det er fellesrådet som har bedt om ny vurdering.

– Vi kommer til å følge situasjonen tett, og se på muligheten for å spare inn på andre plasser. Den 1 mars blir det en ny vurdering, da skal et nytt revidert budsjett vedtas, forteller Paulsen til Oppegård Avis.

Søkt om strømstøtte

Paulsen forklarer at de tidligere fikk strømstøtte fra staten for å kunne holde kirken åpen i juletidene.

Totalt fikk kirkene i Nordre Follo strømstøtte fra kommunen på til sammen kroner 500 000, og summen var ment å dekke både vedlikehold og strømstøtte.

– Altså et ganske lite beløp, poengterer Paulsen, som forklarer at de i 2022 brukte omkring 1,8 millioner kroner på strøm i alle kirker i Nordre Follo.

– Det er for å si det forsiktig en sprenging av budsjettet.

Han informerer om at KA (arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter) jobber opp mot Barne- og familiedepartementet for å få gjeninnført strømstøtteordningen fra desember. Hittil er svaret fra statsråden blankt nei.

Arrangementer flyttes

Mens Kolbotn kirke holdes stengt, må også planlagte arrangementer flyttes til en annen kirke.

– Gravferden går i hovedsak fra Kolbotn kapell. Andre kirkelige handlinger flyttes til, og skjer, på Sofiemyr kirke, avslutter Paulsen.

Powered by Labrador CMS