ÅPNER BUTIKK NUMMER TRE: I sommer åpner Barbro Ottesen Muri sin tredje Kolbotn Klær-butikk.

Kolbotn Klær vokser igjen

I juni åpner Kolbotn Klær og Barbro Ottesen Muri sin tredje butikk. Se hvor.

Publisert Sist oppdatert

Den tradisjonsrike klesbutikken har eksistert i de samme lokalene i Skiveien siden 1982. Ottesen Muri tok over i 2004 og har siden utviklet bedriften med stødig hånd. Så godt har det gått, at de for seks år siden tok sats og etablerte seg med butikk nummer to på Vinterbro senter. Det er ingen overdrivelse å si at begge lever i beste velgående.

Nå er tiden moden for ny ekspansjon. Og Kolbotn Klærs tredje butikk blir på kjøpesenteret Amfi i Drøbak.

– Da vi startet opp på Vinterbro, skjedde det fordi daværende eier Steen & Strøm, tok kontakt med oss. Vi likte det vi så, og satset. Nå har egentlig det samme skjedd igjen. Vi hadde ikke noe planer om enda en butikk, men vi ble litt smigret og har skikkelig tro på at Kolbotn Klær kan slå an der også, sier eieren.

SUKSESS: Barbro Ottesen Muri overtok Kolbotn Klær i 2006 og har både utviklet og ekspandert siden.

Anne får ansvaret

Et lite skår i gleden for trofaste kunder i Oppegård, er at butikksjef Anne Lie, blir den som får butikksjefansvaret i Drøbak.

GODE SKUSSMÅL: Butikksjef Anne Lie overtar butikken i Drøbak og får med seg de beste skussmål av Barbro.

– Jeg har hatt seks flotte år her på Kolbotn og vil savne både butikken og alle de fine kundene. Men tiden er kanskje moden for nye utfordringer nå. Det er heller ingen ulempe å jobbe i Drøbak, når man bor i Ås, sier hun smilende.

Å starte en uavhengig butikk med et tydelig geografisk navn, er ikke bare-bare, men eier Barbro har klokkertro på at Anne er det riktige valget for nyetableringen.

– Det var helt naturlig å spørre Anne. Jeg vet hvor kvalitet hun er tvers gjennom, og hun er en sterk kvinne som er rå på salg og service. Jeg var opptatt av at den som skulle gå i gang med dette prosjektet måtte ha nok energi, og det har Anne, roser Ottesen Muri.

Service er alfa og omega

Service har vært et nøkkelord for Kolbotn Klær i alle år.

– En kjedebutikk kan kanskje tillate seg en dårlig dag eller to, men for oss som driver for oss selv, så kan vi ikke bomme når det gjelder service. Det er det viktigste vi gjør, sier hun tydelig.

GLEDER SEG: Anne Lie skal utvikle og lede Kolbotn Klær på Amfi i Drøbak. Her finpusser hun butikken på Kolbotn før dagens første kunder kommer.

Skal være på Kolbotn

Samtidig går butikken på Kolbotn en uviss fremtid i møte grunnet utvikling av eiendommen de i dag befinner seg på. Barbro beroliger alle som er redd for at Kolbotn Klær skal forsvinne fra Kolbotn.

– Slapp helt av, Kolbotn Klær skal alltid være på Kolbotn. Dette er ikke utflagging, det er vekst. Det er riktig at vi har et tidsperspektiv på tre til fem år i dagens lokaler, og hvor eksakt vi havner etter hvert, vet vi ikke foreløpig, sier hun.

Aldri hørt fra Kolbotn Torg

I en slik prosess er det kanskje nærliggende å tro at senteret Kolbotn Torg står klar med «rød løper og åpne armer», for å ønske Kolbotns mest tradisjonsrike klesbutikk velkommen, men det er visst ikke helt tilfelle.

– Det har vi faktisk aldri blitt spurt om. Kanskje de ikke vil ha oss? Vi utelukker i alle fall ingenting i fremtiden, så får vi se hvor veien går. Det som er sikkert er at Kolbotn Klær skal være en del av Kolbotns fremtid, slår hun fast.

Powered by Labrador CMS