I LANDSLAGSTTROPPEN: Selma Panengstuen ble i dag tatt ut i a-landslagstroppen til kampene mot Brasil og Nederland.

Selma på landslaget

Den 19 år gamle KIL-keeperen Selma Panengstuen er for aller første gang tatt ut i a-landslagstroppen.

Publisert Sist oppdatert

Det var kanskje noen lokale forståsegpåere som stusset litt da KIL-trener Aleksander Olsen valgte å satse på den 19 år gamle sisteskansen før årets sesong, kontra mer rutinerte Siri Ervik.

Det har etter hvert vist seg som et meget klokt valg, for den unge burvokteren har virkelig vært blant Kolbotns beste spillere denne sesongen. I sommer var hun også en del av J19-landslaget som tok sølv i EM, og nå er Panengstuen altså hentet opp i det aller gjeveste selskapet.

Da landslagssjef Hege Riise offentliggjorde sine utvalgte til kampene mot Brasil og Nederland i oktober, var nemlig KIL-keeperens navn på listen.

Og det er på ingen måte hverdagskost. Stopperkjempen Sara Hørte ble tatt ut i den forrige landslagstroppen, men det var rent formelt noen dager etter at overgangen til RBK ble gjennomført. Dermed er det første gang siden 2019 at en KIL-spiller er i landslagstroppen.

– Bare starten

Til tross for at det er sjelden vare, ble ikke den avtroppende KIL-treneren Aleksander Olsen veldig overrasket da uttaket kom.

– Det var ikke veldig overraskende nei, men likevel veldig hyggelig for Kolbotn. Selma er en ung og spennende keeper som har mange gode år foran seg. Hun har et internasjonalt snitt i spillet sitt, bra størrelse og et trygt feltarbeid. Jeg er sikker på at dette er bare starten for henne, og det vil overraske meg om ikke NFF satser på henne i årene som kommer. Hun får bare gripe sjansen den dagen hun får den, men i dag tipper jeg hun først og fremst bare er glad og stolt, sier Olsen.

Offensiv

Panengstuen er opprinnelig fra Toten og kom til Kolbotn før årets sesong. Da hun signerte for Kolbotn uttalte hun følgende til klubbens nettsider:

– Jeg valgte Kolbotn fordi jeg ønsker mer spilletid og det virker som en god klubb å være i når det kommer til tett oppfølging og utvikling. De har gode spillere og jeg gleder meg til å skape nye relasjoner med dem. På kort sikt blir mer kamptrening i Toppserien viktig, og jeg har et ønske om å spille mye mot god motstand og utvikle meg på forskjellige områder. På litt lengre sikt ønsker jeg å utvikle meg såpas mye at jeg kan få spille på A-landslaget, og få oppleve fotball i en utenlandsk klubb, sa Panengstuen.

Vi har foreløpig ikke kommet i kontakt med Selma for å stille spørsmålet «Hva føler du nå?».

Powered by Labrador CMS