KUN ÉN TESTSTASJON PER OVER 60.000 INNBYGGERE: Per i dag har Nordre Follo kun én teststasjon, på Langhuset.

− Det skal være enkelt for alle å teste seg. Slik er det ikke i dag.

Kommunestyrerepresentant Paal Sjøvall (Sp) er meget bekymret for at Nordre Follo kun har én teststasjon. Han krever at tilbudet utvides med blant annet en teststasjon på Kolbotn.

− Teststasjonene må være lett tilgjengelige, sier den lokale Sp-politikeren.

Han er bekymret for at antall smittede i kommunen har mer enn doblet seg siden uke 46, og at denne trenden med de rekordhøye smittetallene fortsetter. Antall påviste smittetilfeller i løpet av de siste to ukene nærmer seg 850.

I går, tirsdag 7. desember, ble det registrert 115 smittetilfeller i Nordre Follo. Dette er en ny rekord i antall smittede per døgn siden det aller første smittetilfellet ble registrert i vår kommune i mars 2020.

NY REKORD: I går, tirsdag 7. desember, ble det registrert 115 smittetilfeller. Dette er en ny rekord i antall smittede per døgn i Nordre Follo siden det aller første smittetilfellet ble registrert i vår kommune i mars 2020.

Skal ikke utvides

Det at kommunen med over 60.000 innbyggere har kun én teststasjon (på Langhuset i gamle Ski kommune) er for dårlig, mener Sjøvall.

Han reagerer på at til tross for at Nordre Follo har stor pågang med lange køer på teststasjonen, har kommunen ikke planer om å utvide dette tilbudet med enda en teststasjon. Dette har Oppegård Avis fått bekreftet av Lene Svendsen, som er avdelingsleder for smittevernteamet i Nordre Follo.

Det er også slik at kommunens eneste teststasjon brukes (siden sist helg) også til testing av innbyggerne i Frogn og Ås i helgene, som følge av en avtale om et regionalt samarbeid i Follo.

KRITISK TIL DAGENS TILBUD: Paal Sjøvall (Sp) mener at tilbudet med kun én teststasjon i kommunen er for dårlig.

Les også: − Ingen planer om å åpne flere teststasjoner

Samarbeid med private

Paal Sjøvall etterlyser etablering av den andre teststasjonen, helst nord i kommunen, på Kolbotn.

− Kun én teststasjon i Nordre Follo gjør det vanskelig for innbyggerne å teste seg. Nå kommer det også meldinger om at hjemmetestene er utsolgt. Det skal være enkelt for alle å teste seg. Slik er det ikke i dag, sier han.

Sjøvall mener også at i tillegg til den andre teststasjonen bør det iverksettes flere tiltak. Han mener kommunen trenger hjelp fra private aktører, som kan hjelpe med å teste folk for covid-19 gratis.

− Kommunen bør i tillegg ha tilgjengelig en mobil teststasjon som kan kjøre til skoler for testing ved utbrudd.

Les også: Salget av selvtester har skutt i været

Powered by Labrador CMS