RIVES VEKK: Apoteker Sukumarie Sothinathan ved Apotek 1 Kolbotn sier at etterspørselen etter selvtestene har økt, spesielt i dag.

Salget av selvtester har skutt i været

Situasjonen med høye smittetall har ført til en voldsom pågang hos apoteker.

Publisert

Mandag denne uken ble det registrert en ny smittetopp i Nordre Follo, med 75 påviste smittetilfeller i løpet av ett døgn. Smittetallene for tirsdag og onsdag var noe lavere, henholdsvis 65 og 52 smittede per døgn, men fortsatt alt for høye sammenliknet med den forrige smitterekorden (49 smittede per døgn), som ble registrert mandag 20. september.

Smittesituasjonen har ført til en voldsom pågang hos apoteker. Salget av både munnbind og selvtester har økt.

– Pågangen for å kjøpe både munnbind og selvtester er veldig stor, og salgstrenden er stigende. Spesielt i dag har vi hatt en merkbar økning på salg av selvtester. Frem til klokken 15:00 i dag har vi solgt 145 selvtester. Vi har også lagt merke til at flere bedrifter kommer innom for å kjøpe selvtester til ansatte i forbindelse med julebordavvikling, sier apoteker Sukumarie Sothinathan (53) ved Apotek 1 Kolbotn.

SELVTESTER: Selvtestene selges i en pakke på fem tester i hver.

Tåler ikke kulden

Fra og med i dag sluttet Apotek 1 å sende hurtigtester hjem med posten som følge av dette. Årsaken er at flere ulike komponenter i selvtestene ikke tåler frost og minusgrader.

Nå advarer Apotek 1 om at selvtesten ikke bør brukes dersom den har vært utsatt for kulde over tid. Det står også opplyst på pakningen at den laveste tålte temperaturen er to grader.

– Det er en risiko for at man kan få falske svar dersom testen er utsatt for kulde over tid, sier Sothinathan.

Powered by Labrador CMS