UKENS LESERINNLEGG: Beate Hysvær, Eivind Throndsen, Jarle Ørnebo, Johanne Torgersen, Katharina Torjuul Storeng, Mona Hegreberg Lillevik, Randi Hovde, Ruth Aga, Stein Storeng, Thomas Telstø Hysvær, Ørjan Markhus LilleviK og Øyvind Aas har skrevet et leserinnlegg i forbindelse med Kolbotn skole-saken som skal behandles i kommunestyret førstkommende mandag.

– Vi tar en for laget

– Vi skal ønske 320 elever fra Kolbotn skole velkommen hjem til nabolaget vårt i Solkollen, men forutsetter at Kapellveien, Solkollen og Liaveien skal være en del av hjertesonen rundt Kolbotn skole.

Publisert

Vi var alle overrasket da avisen midt i fellesferien kunne melde at Solkollen var aktuell plassering av en midlertidig brakkeskole.

Det var vel ikke akkurat førstevalget til oss som bor her. Men, vi ser jo verdien av en skole der nesten alle elevene kan gå til skolen og med 4 millioner kroner å spare for bussing av barn, penger kommunen kan bruke på bedre formål.

Les også: Her blir det liv

Velkommen til nabolaget

Når kommunestyret på mandag etter alt å dømme peker på Solkollen, så tar vi den for laget.

Vi skal ønske 320 elever fra 1. til 6. klasse velkommen hjem til nabolaget vårt. Barnelatter er noe vi lever godt med her hos oss.

Les også: Ny barneskole og flerbrukshall: Null p-plasser

Bekymret for bilkjøring

Vi tenker at foreldrene er det verre med, i alle fall om de har tenkt å kjøre barna til skoleporten.

Veinettet vårt er ikke dimensjonert for den bilkortesjen som i dag kjører barn til Kolbotn skole.

Om trafikkforholdene ved Kolbotn skole er ille, så vil de samme bilene kjørende på veiene i vårt nabolag skape et totalt sammenbrudd.

Hjertesonen

Kapellveien, Solkollen og Liaveien må derfor være en del av hjertesonen rundt Kolbotn skole.

Det fine med at Solkollen ligger sentrumsnært er faktisk at barna fint kan gå fra Kolbotn sentrum.

Den dagen elevene flytter tilbake til en ny og bedre Kolbotn skole, forutsetter vi at kommunen tilbakefører ballplassen og lekeplassen til minst like god stand som i dag.

Les også: – Respektløs og arrogant av kommunen

Powered by Labrador CMS