KAPTEIN: Lena Soleng Hansen er kaptein på Kolbotn. Etter treningen tirsdag tok hun seg tid til å snakke med Oppegård Avis.

Slik reagerte spillerne

Klubbens avgjørelse kom ikke overraskende på KIL-spillerne, men de innrømmer at de siste dagene har vært krevende.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis var som eneste medieaktør til stede på tirsdagens trening på Sofiemyr, bare timer etter klubben bestemte seg for å kutte båndene til trener Aleksander Olsen og hans team.

Etter treningen innrømmet to av spillerne at de siste dagene har vært krevende.

– Det har vært litt slitsomt i hodet de siste dagene. Mye tanker og mange meninger som vi har bearbeidet. Nå har vi vært i en ond sirkel som har skapt mye frustrasjon. Vi vet jo at vi er gode nok til å være på dette nivået, men ikke fått det ut, og det er frustrerende, sier kaptein lena Soleng Hansen.

– Hva tenker dere om at klubben har bestemt seg for å fristille trenerteamet?

– Det var et valgt styret tok, riktignok etter å ha snakket med oss. Det føltes som vi trengte litt ny energi nå. At vi hadde behov for noen nye fjes, fortsetter hun.

Må få tilbake troen

Et trenerskifte har vært snakket om spillergruppen, men det var ikke noe unisont krav fra spillergruppen ifølge kaptein Soleng Hansen.

– Når enkelte begynner å tvile på opplegget, og det holder egentlig at det er noen få, så ble valget som det ble. Alle må være på samme side i den situasjonen vi står i nå, sier hun.

Den nye treneren får først og fremst i oppgave å få spillerne til å tro på at dette skal gå bra.

– Akkurat nå er det å skape mer energi det handler om. Å få oss til å tro at dette skal gå bra. Jeg tror ikke en ny trener rekker å lære oss så mye nytt fotballmessig på noen dager, men det kan utgjøre en forskjell mentalt.

Hva tenker du om at klubben nå sier takk og farvel til et trenerteam som tross alt har ført dere til en moralsk fjerdeplass i serien, semifinale i cupen og utviklet dere i positiv retning som lag?

– Det er selvfølgelig trist på et menneskelig plan. Alle her har respekt for og er glad i både Alex, Marius og Stian, sier Soleng Hansen.

Uvanlig og slitsomt

Tonje Pedersen beskriver dagene etter Åsane-tapet på søndag som slitsomme.

– Uvanlig, veldig slitsomt, utfordrende og frustrerende. Vi har vel vært innom hele følelsesspekteret, begynner Pedersen.

Ta oss gjennom timene fra tapet var et faktum, til vi står her i dag.

– Det er mest frustrasjon over situasjonen vi har havnet i. Jeg føler veldig sterkt på at vi er et mye bedre lag enn vi har vist i sluttspillet. Det er surt å ikke få det ut, fortsetter hun.

TOPPSCORER: Midtbanegeneral Tonje Pedersen er inne i sin åttende og beste sesong som KIL-spiller.

Leit

Med bare to kamper igjen av sesongen og bunnplassering, kunne ikke klubben la noe være uprøvd. På et styremøte mandag kveld bestemte klubben seg for å fristille trenerteamet i et desperat forsøk på å redde plassen.

– Det er først og fremst utrolig leit. Det er min åttende sesong i Kolbotn og selv om jeg har vært med på trenerskifter før, så har jeg aldri vært på noe slikt. Spesielt ikke med tanke på at det egentlig har gått veldig bra, sier Pedersen, og tenker på at Kolbotn tross alt ble nummer fem i serien og spilte seg frem til semifinale i cupen.

– Det er kjempetrist, for det er mennesker og folk vi er veldig glad i. Situasjonen vi står i er kritisk både sportslig og økonomisk, så det er ekstremt viktig at vi beholder plassen. Sånn sett skjønner jeg at klubben tar et drastisk valg. Det har virkelig ikke funket i det siste og jeg skjønner at klubben foretar seg noe, i stedet for å se på at det utspiller seg, sier hun åpenhjertig.

Avviser krav

Også Pedersen avviser at det var noe unisont krav fra spillerne å fjerne trenerne, men lagets toppscorer sier at hun stiller seg bak avgjørelsen.

– Det var ikke noe krav, men jeg stiller meg bak avgjørelsen de tok. Det hadde jeg gjort om de bestemte seg for å beholde Aleksander og de andre ut sesongen også, understreker hun.

Pedersen håper skiftet bringer ny energi inn i spillergruppen.

– Nå får vi noen andre øyne på situasjonen. Ny energi fra noen som ikke har vært med på nedturen i det siste. Jeg håper det gir oss en ny giv som tilhører oss sårt tiltrengt energi, sier hun.

Troen på at det skal ende godt er fortsatt til stede.

– Det er fellesskapet som har skylden for at vi er der vi er, og nå skal vi sammen sørge for at vi kommer ut av det. Jeg har virkelig troen på at dette skal gå bra, sier hun.

BRA TRØKK: Spillerne trente som normalt på tirsdag, selv om selve treningen var ledet av to nye trenere.
Powered by Labrador CMS