DETTE ER KOLBOTN SENTRUM

HAR TATT OVERHÅND: Ugresset har nå tatt overhånd på den kommunale eiendommen i Skiveien 62. Det er kun løvetann og ugress, inkludert fremmede/uønskede arter som parkslirekne, som vokser i blomsterkassene utenfor bygningen. Foto: Yana Stubberudlien

Kommunen vil ikke svare på spørsmål om kommunal eiendom i forfall

Flere lesere har reagert på at den kommunale eiendommen i Skiveien 62 står tom og forfaller.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis har fått flere henvendelser fra våre lesere som lurer på hva som foregår i det gamle menighetshuset i Skiveien 62 på Kolbotn, som eies av kommunen.

Hele eiendommen, inkludert bygget og uteområdet, ser slitt og forlatt ut, selv om det befinner seg sentralt på Kolbotn. Det er veldig mye ugress rundt omkring, både i de tilrettelagte blomsterbedene og ellers, som gir et dårlig inntrykk av eiendommen og er til sjenanse for publikum. Her kan du se bildene som ble tatt i slutten av forrige uke.

GJENGRODD: Uteområdet ble beplantet med hosta og flere andre dekorative planter, men det har ikke blitt satset på vedlikehold. Ugresset har nå tatt overhånd. Foto: Yana Stubberudlien
SKRIKER ETTER VEDLIKEHOLD: Både bygningen og hele eiendommen i Skiveien 62 skriker etter vedlikehold. Foto: Yana Stubberudlien
INSEKTSVENNLIG: Uteområdet ser i hvert fall insektsvennlig ut. Foto: Yana Stubberudlien

Ble bygget om til undervisningsformål

Menighetshuset i Skiveien 62 ble for noen år siden bygget om og tilpasset undervisningsformål i regi av kommunens kvalifiseringssenter.

Kvalifiseringssenteret har ansvar for opplæring i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere, grunnskole og spesialundervisning for voksne og introduksjonsprogram for nyankomne innvandrere.

I tidligere Oppegård er virksomheten lokalisert på to adresser: i Skiveien 62 på Kolbotn og i det gamle Jernia-bygget i Fløisbonnveien 2-4 på Sofiemyr. I tillegg holder de til på to adresser i tidligere Ski kommune: i Rådhussvingen 7 og Idrettsveien 10.

Les også: Foreslår urbant landbruk og parsellhager ved rådhuset

BLE BYGGET OM: Det gamle menighetshuset ble bygget om for rundt syv år siden. Foto: Yana Stubberudlien

Vil ikke svare på alle spørsmål

I snart to uker har Oppegård Avis prøvd å få svar fra kommunen om hva som foregår i Skiveien 62, og hvorfor eiendommen, inkludert uteområdet, ikke har vært vedlikeholdt.

De siste ukene kunne man se stillaser som ble satt opp rundt selve bygningen, men kommunen har ikke ennå besvart spørsmålene om hva konkret som skal gjøres med bygningen.

Til tross for flere henvendelser og purringer fra oss, er kommunen fortsatt taus rundt det meste i denne saken. Det eneste svaret vi til slutt har fått er følgende:

"Skiveien 62 benyttes i dag til klasseromsundervisning for voksenopplæringen. Denne tjenesten skal flytte inn i tidligere Oppegård rådhus når bygget (det gamle rådhuset) står klart etter ombygging og vedlikehold. Dette er planlagt tidlig 2022. Kommunedirektøren vurderer fortsatt fremtidig utnyttelse av Skiveien 62 opp mot kommunens behov for lokalisering av tjenester og bestemmelser for eiendommen", skriver Liv Karin Sørli i en e-post til Oppegård Avis.

Sørli var ansatt som konstituert kommunalsjef for Eiendom og bydrift i Nordre Follo siden 1. januar 2020 og frem til april i år. Etter at kommunedirektøren omrokkerte toppledelsen i mars 2021, har Sørli blitt ansatt i stillingen som konstituert områdeleder for eiendomsavdelingen i Nordre Follo kommune.

Tidligere var hun også leder for kommunale utleieboliger i Oppegård i to år før hun ble ansatt som eiendomssjef/virksomhetsleder for Eiendom i Oppegård (hadde denne stillingen i seks år før kommunesammenslåingen).

Les også: Tett på toppledere i Nordre Follo

Oppdaterer saken fortløpende

Ifølge Hilde Lervik, som er rektor og virksomhetsleder for Integrering og kompetanse (tidligere navn: Læring og migrasjon) i Nordre Follo, er bygningen i bruk hver dag til norskopplæring.

– Den er i bruk både på dagtid og på kvelden. Det er rundt 50 deltakere på dagen og rundt 20 på kveldstid, sier Lervik.

Virksomhetsleder Gry Larsen, som har ansvar for Vei og park i Nordre Follo, har ikke besvart henvendelsen fra Oppegård Avis ennå.

Vi har nå også kontaktet kommunedirektør Øyvind Henriksen i håp om å få svar på våre spørsmål. Les mer i Oppegård Avis neste uke.

Les også: – Det må gjøres harde prioriteringer

Bygges om for 69 millioner

Oppegård Avis har nylig skrevet at første, andre og tredje etasje av tidligere Oppegård rådhus bygges nå om for 69 millioner kroner til undervisnings- og kontorarealer for voksenopplæring og norskundervisning for fremmedspråklige.

Prosjektet har et mål om ferdigstillelse i februar 2022, med oppstart av undervisning og voksenopplæring i mars 2022.

Les også: Skal bygges om for 69 millioner

Innsparing på cirka en million per år

Det var i fjor høst at tidligere rådmann Jane Short Aurlien foreslo å spare penger i kommunekassen ved å flytte voksenopplæringen til det gamle rådhuset på Kolbotn, slik at leieforholdet i Jernia-bygget på Fløysbonn kunne avsluttes fra 2022.

Dette kunne gi en innsparing til kommunen på litt over en million kroner per år i perioden 2022-2024 (red. anm.: 3,15 millioner kroner totalt for de tre årene i planperioden). I tillegg foreslo Aurlien en omstilling i voksenopplæringen for 2,5 millioner kroner per år i de fire årene i planperioden (ti millioner kroner totalt i 2021-2024).

Les også: Fra Fløysbonn til Oppegård rådhus

Powered by Labrador CMS