GIR RÅD: Kommunen har kommet med noen god råd til kalde innbyggere.

«Business as usual» for kommunen

I dag og i helgen kan det bli temperaturer rundt 20 minus. Dette er kommunens råd.

Publisert

«Nå blir det kaldt i Nordre Follo», står det i et innlegg på kommunens hjemmeside. I forbindelse med sprengkulden har også kommunen gått ut med litt informasjon til kalde innbyggere.

– I utgangspunktet påvirker ikke kulden tjenester fra kommunen, men vi følger med på utviklingen. Vi anbefaler alle å forberede seg godt og passe på seg selv og andre, informerer de.

Barn er utsatt

Spesielt barn er utsatt i kulden og ifølge kommunen er det viktig å kle godt på både seg selv og barna.

– Når det gjelder barnehager, skoler og SFO holder disse i utgangspunktet åpent som vanlig. Kulde er særlig et problem hvis det oppstår problemer med varmeanlegg, og det følger vi nøye med på. Barnehager, skoler og SFO vurderer fortløpende barnas og elevenes opphold ute. Det er også viktig å ta hensyn til barn som har luftveisutfordringer som astma. Vi oppfordrer foresatte til å passe på at elevene har varme klær, lue og votter, skriver kommunen.

Vær obs på rør

Kommunens helseinstitusjoner og boliger driftes som normalt.

– Vi leverer hjemmetjenester som vanlig. Vi anbefaler folk å se an været og egen helse. Sørg for at det er godt og varmt hjemme. Dette er ikke tiden for å spare strøm eller ved. Vi oppfordrer pårørende til å ha kontakt med sine med tanke på varme i boligen.

Når det gjelder vann og avløpsnettet til kommunen, så er de laget for å takle kulde, og driften skal gå normalt. Det er ikke nødvendigvis like enkelte hjemme.

– Høye strømpriser gjør at mange skrur av varmen i enkelte rom, både hjemme og på hytta. Det kan føre til store skader i vinterkulden. Husk at rom som ikke brukes, også kan ha vannrør som kan fryse. Prøv å ha jevn temperatur i alle rom. Skulle du være så uheldig at rørene dine fryser, må du iverksette tiltak. Det er når det tiner opp, at store vannmengder og skader kan oppstå.

Brann og sikkerhet

Fare for brann inne øker når det er kaldt ute. Det er som oftest glemte kokeplater som er den største årsaken til brann i hjemmet, i tillegg til økt belastning på det elektriske anlegget. Rådene er av de enkle slagene:

– Pass på stearinlys, og ikke gå fra åpne vedovner som brenner. Det er også viktig å måke fri dine alternative rømningsveier, avslutter kommunen.

Powered by Labrador CMS