FINALISTENE: Finalistene til Nordre Follo- sangen er klare. Torild Brandtzæg Andersen (t.v.), Trond Kjelsås og Stefi Martine Ringen skal synge i Kolben lørdag.
FINALISTENE: Finalistene til Nordre Follo- sangen er klare. Torild Brandtzæg Andersen (t.v.), Trond Kjelsås og Stefi Martine Ringen skal synge i Kolben lørdag.

En av dem har skrevet den nye kommunesangen

Du kan stemme på din favoritt. Lørdag telles stemmene opp under Eventyrfesten i Kolben.

Publisert Sist oppdatert

«Fra istiden går det en bro. Fra rullesteinsstranda til deg og meg. Fra steinbord der kongen dro. Fra veddeløpshester og oldtidsvei.»

Slik starter et av bidragene som har nådd finalen til å bli den nye kommunesangen for Nordre Follo. Lørdag kan du høre bidragene fremført live når Torild Brantzæg Andersen fra Oppegård, Stefi Martine Ringen fra Kolbotn og Trond Kjelsås fra Sofiemyr går på scenen i Kolbens sal 1 under Eventyrfesten.

Sangene skal fremføres under den andre av to gratiskonserter, som arrangeres i stedet for det tradisjonelle Eventyrfestivalen.

– Mange gode forslag

Hundrevis av stemmer har allerede kommet inn i konkurransen, og lørdag skal Nordre Follo-sangen utropes etter arrangementet i Kolben.

– Vi fikk inn mange og veldig gode forslag, og det var ingen lett oppgave for juryen å plukke ut tre finalister. Vi er glade for å ta tre finalister.

– Det å skape identitet, det å skape et engasjement var en av grunnene til at Ida Lindtveit Røse foreslo at det skal lages en sang, sier ordfører Hanne Opdan.

Hun synes de tre sangene er ulike, men favner alle Nordre Follo på en god måte.

– Det er viktig at hver enkelt går inn og lytter til sangene, i hvert fall to ganger, slik at man får den inn i øret. Tanken er at barnehager, skoler og vi innbyggere skal lære oss den nye kommunesangen.

Historisk linje

Trond Kjelsås kommer opprinnelig fra Ski, men bor på Sofiemyr. Han ble oppfordret av barna sine til å lage en sang da konkurransen ble utlyst.

– Jeg tenkte at det kunne være en fin ting, siden jeg på sett og vis representerer begge kommunene!

– Det tekstlige innholdet var viktig for meg å få på plass, og jeg ville gjerne trekke den historiske linjen frem. Nordre Follo fremstår i dag som et moderne sted, med rivende utvikling og mange planer for fremtiden. Men alt vi gjør i dag er tuftet på det tidligere generasjoner har lagt ned av drømmer, arbeid og innsats. Sånn sett er vi som lever i dag også et ledd i kommunens utvikling og langsomme ferd mot fremtiden, sier Trond Kjelsås.

Her kan du høre bidraget til Trond Kjelsås:

Hadde melodien klar

Torild Brantzæg Andersen fra Oppegård jobber hovedsaklig som billedkunstner, men har alltid spilt piano og lager sanger for hjemmebruk. Nå skal hun synge sitt finalebidrag i Kolben på lørdag.

– Jeg liker å lage sanger om de nære og enkle tingene. Tilhørighet og helt elementære ting. Jeg hadde melodien litt i bakhodet fra før, og så satte jeg teksten til etterpå.

Her kan du høre bidraget til Torild Brantzæg Anderse:n

Gamle Oppegård kommune hadde sangen «Oppegård – stedet å elske». Stefi Martine Ringen forteller at hun likte denne veldig godt og var inspirert av denne da hun lagde sitt bidrag.

– Jeg tenkte på hva som er fint med å bo her. Jeg er veldig glad i naturen. I tillegg ville jeg fokusere på tradisjonene vi har, og dra disse frem til visjonen til den nye kommunen.

Her kan du høre bidraget til Stefi Martine Ringen:

Du kan stemme på bidragene på kommunens nettsider frem til lørdag ettermiddag.

Eventyrfest

Til sammen var det 13 bidrag som ble sendt inn til juryen som valgte ut de tre finalistene. Lørdag skal altså vinneren kåres.

På Eventyrkonsertene lørdag blir det gratiskonsert med Ila Auto sitt forrykende barneshow, opptreden av det lokale dansetalentet Ida Amalie Eikeland fra Svartskog.

Det er plassbegrensninger i salen på grunn av pandemien. Derfor har Kolben satt opp to show. Konsertene lørdag er klokken 13:00 og 15:30. På den siste konserten skal finalistene til Nordre Follo-sangen spille sine bidrag, og etterpå kåres den nye sangen til kommunen.

Billetter til gratishowene kan hentes ut på kolben.no.

Parkmarked

I tillegg til Eventyrkonserten blir det et Eventyrlig Parkmarked i Aktivitetsparken ved Kolben. Dette blir tilpasset smittevernhensyn.

I biblioteket blir det en eventyrlig fortellerstund klokken 13:00.Den litt uvanlige eventyrhelgen avsluttes søndag med at Kolbotn Konsertorkester har høstkonsert i Kolben. Denne gangen har de et klassisk tilsnitt på repertoaret. Viken Klarinettkor er med som musikalske gjester. Kveldens dirigent er Jan-Erik Hybertsen. Denne konserten starter klokken 16:00.